ZELENSKI OŠTRO OSUDIO NAPAD IRANA NA IZRAEL, UPOREDIO SITUACIJU SA UKRAJINOM: „Zvuk dronova je ISTI, moramo da se probudimo“ 

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski osuđuje napad Irana na Izrael i kaže da Ukrajinci shvataju užas napada iranskih bespilotnih letelica, koje je takođe koristila Rusija u svojoj invaziji.

„Ukrajina osuđuje napad Irana na Izrael upotrebom bespilotnih letelica i projektila Šahed. Mi u Ukrajini veoma dobro znamo kakav je užas sličnih napada Rusije, koja koristi iste dronove i ruske rakete, istu taktiku masovnih vazdušnih udara“, piše Zelenski na Iksu.

„Mora se učiniti svaki napor da se spreči dalja eskalacija na Bliskom istoku. Akcije Irana prete čitavom regionu i svetu, kao što akcije Rusije prete većem sukobu, a očigledna saradnja između dva režima u širenju terora mora da se suoči sa odlučnim i ujedinjenim odgovorom sveta“, piše on.

„Zvuk dronova ‘Šahed’, oruđa terora, isti je na nebu iznad Bliskog istoka i Evrope. Ovaj zvuk mora da posluži kao poziv za buđenje slobodnom svetu, pokazujući da samo naše jedinstvo i odlučnost mogu spasiti živote i sprečiti širenje terora širom sveta“, rekao je ukrajinski lider.

Zelenski kaže da reči ne zaustavljaju dronove i ne presreću rakete, obnavljajući poziv za pomoć.

„Od ključnog je značaja da Kongres Sjedinjenih američkih država donese neophodne odluke za jačanje američkih saveznika u ovom kritičnom trenutku“, kaže on.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs/Times of Israel/Preneo: A.N.)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare