RTS SNIMIO FILM O KRVAVOM ZLOČINU U „RIBNIKARU“! Istina o Kosti Kecmanoviću stiže na male ekrane, evo i kada!

Priču o ubijenoj deci u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ biće prikazana u dokumentarcu „Bol“.

Užasan zločin koji se dogodio 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, kada je maloletni Kosta Kecmanović ubio devetoro đaka i školskog čuvara, prikazan je i na filmskom platnu.

Radio-televizija Srbije snimila je dokumentarac pod nazivom „Bol“ koji svedoči o događaju koji je duboko uzdrmao javnost u Srbiji. Povodom godišnjice masakra na Prvom programu RTS u 21 čas biće emitovan film o ovom stravičnom zločinu.

– Prošla je godina od nezapamćenog masakra u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu. Trinaestogodišnji učenik, za koga se može reći da je među najmlađim masovnim ubicama na svetu, ali sa najvećim brojem žrtava, ubio je devetoro đaka i čuvara škole. Ranio je još petoro – navodi se u najavi RTS.

– Pošto u trenutku masakra nije imao 14 godina neće odgovarati za zločin. Godinu dana kasnije roditelji i dalje nemaju odgovore na većinu pitanja. Dokumentarni film „Bol“ govori o ubijenima, njihovim snovima, poslednjem danu, odgovornosti, reakciji društva na zločin, memorijalnom centru, da li se nešto promenilo od tog 3.maja ili smo još uvek u tom danu? – dodaje se u saopštenju.

Autori filma su Gordana Jakovljević i Veljko Medić, reditelj je Saša Gabrić, direktor fotografije je Nikola Đurović, dok je za montažu zadužen Marko Dragojević.

Podsećamo, u petak, 3. maja, u Beogradu, programom pod nazivom „Buđenje“, obeležiće se prva godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar“, saopštilo je uže veće Multidisciplinarnog tima za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve zločina u toj školi.

– Komemorativni dan označava početak višeslojnog procesa memorijalizacije. Čine ga prostorno-likovna instalacija koja omogućava dostojanstveno odavanje pošte žrtvama na mestu zločina, Forum koji je poziv građanima na zajedničko kritičko promišljanje uzroka i posledica masovnog ubistva i završni muzičko-scenski program, kao izraz kolektivne tuge i početak izgradnje odnosa poverenja i povezanosti među građanima Srbije – navodi se u saopštenju.

UDARNA VEST.rs (republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare