„POD NJEGOVIM UTICAJEM NJENO DUŠEVNO STANJE JE BILO UGROŽENO“: Nastavljeno suđenje ocu iz pakla, držao dete u kadi, devojku tukao! 

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Urošu Pašajliću, optuženom da je zanemarivao i zlostavljao svoju osmogodišnju ćerku koju zaključavao u kupatilu i stanu.

Na današnjem ročištu ispitana je psihološkinja dr Gordana Kovač Gavrilović koja je veštačila psihičko stanje Pašajličeve bivše partnerke Ivane Ž. koja je ovaj slučaj zanemarivanja i prijavila policiji. Inače i ivana Ž. ima status oštećene u ovom slučaju, pošto se Pašajlić tereti da ju je tukao i pet dana držao zaključanu u stanu. 

Psihološkinja je objasnila da Ivana Ž. nema psihopatološke probleme i objasnila zbog čega je tek posle određenog vremena emotivne veze sa Pašajlićem počela da se raspituje za njegovu ćerkicu.

– Ivana Ž. je intelekualno sposobna, ali je pasivno-zavisna. Tih pet dana, koliko ju je okrivljeni držao zatvorenu, njeno duševno stanje je bilo ugroženo i nije preduzela akcije koje bi drugi preduzeli u toj situaciji, jer je želela da održi emotivni odnos sa okrivljenim – objasnila je psihološkinja i dodala:

– Pod uticajem Pašajlića njego duševno stanje je bilo ugroženo i umanjeno racionalno razmišljanje koje je tek kasnijim akcijama i savetima pokrenuto.

Prema njenim rečima, iako je Ivana imala sve potrebne načine da pozove pomoć, ona je pokušavala da održi odnos sa Pašajlićem i nije adekvatno reagovala, iako joj u većini situacija njegovo ponašanje nije odgovaralo.

– Premišljala se i onda se požalila prijateljici koja joj je dala racionalne savete i kada je došlo do pitanja deteta počela je tako i da razmišlja o tome, da spasi sebe i dete.

Na osnovu toga je Ivana Ž. iskoristila trenutak da ode iz stana u kom je Pašajlić držao i ode u policiju.

Kako je objasnila psihološkinja, Ivana Ž. je u emotivnom odnosu okrivljenog doživljavala kao dominantnu osobu i prelazila preko mnogih stvari preko kojih žene koje racionalno razmišljaju u svom odnosu ne bi prešle, i dodala da kod nje ne postoje indicija ka tome da bi izmišljala događaje.

Okrivljeni Uroš Pašajlić je posle svog branioca postavljao pitanja sudskom veštaku i pitao kako je Ivana Ž. pet dana bila u traumatičnoj situaciji, a da je po osam sati dnevna radila posao za koji je potrebno mnogo koncentracije.

– Ivana Ž. ima izražene crte odgovornosti i tendenciju da ispuni sve zadatke – odgovorila je dr Kovač Gavrilović i time završila odgovaranje na pitanja u ovom postupku.

Naredno ročište zakazano je za 3. jun, a sudija je naložio punomoćnici oštećenog deteta da dostavi ingormacije o zvaničnim starateljima deteta.

UDARNA VEST.rs (kurir.rs) Autor: Dijana Antonijević

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare