OGLASILI SE SLOVAČKI DOKTORI: Ovo je najnovija vest o stanju ranjenog premijera Roberta Fica 

Slovački sud presudio je u subotu da Cintula bude zadržan u pritvoru, a preti mu kazna od 25 godina do doživotnog zatvora

Zdravstveno stanje slovačkog premijera Roberta Fica nakon pokušaja ubiistva prošle nedelje je stabilno, a njegova klinička slika se popravlja, saopšteno je danas iz bolnice Ruzvelt u Banskoj Bistrici u kojoj je Fico prebačen posle atentata.

“Njegovi inflamatorni markeri se polako smanjuju. Premijer će ostati kod nas na lečenju“, saopšteno je iz bolnice, a prenosi agencija TASR.

Na Fica je prošle srede pucao 71-godišnji pisac Juraj Cintula, koga je policija odmah privela. Slovački premijer je u teškom stanju prebačen u bolnicu u Banskoj Bistrici, gde je podvrgnut operacijama. 

Slovački sud presudio je u subotu da Cintula bude zadržan u pritvoru, a preti mu kazna od 25 godina do doživotnog zatvora.

I dok je slovački ministar unutrašnjih poslova Matuš Šutaj Eštok izjavio da atentator možda nije delovao sam, kako se ranije verovalo, na društvenim mrežama pojavio se snimak koji baca novo svetlo na pokušaj ubistva slovačkog premijera. 

Na snimku su muškarac i žena koji su prišli ogradi kako bi izbliza videli premijera. Barem se tako činilo pre nego što su se začuli pucnjevi.

Žena sa snimka deluje neobično nervozno i prestrašeno za nekoga ko je samo došao da vidi premijera.

I ponašanje muškarca sa snimka pobudilo je sumnju. Naime, kada je atentator zapucao na Fica, očekivano je nastao metež, ali ovaj čovek nije ni pomakao.

Oni koji su pomno pogledali snimak veruju da su muškarac i žena znali šta će se dogoditi. Zbog ovog snimka stanovnici Slovačke sve više veruju da je Juraj Cintula zapravo bio samo instrument „nekog iznad“ ili „sa strane“.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare