PREDSEDNIK SRBIJE KRISTALNO JASAN Vučić: Svi koji krše ustavni poredak Srbije biće gonjeni, hapšeni i procesuirani 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će uskoro svi koji krše ustavni poredak Srbije, a nalaze se tamo gde Srbija ima efektivnu vlast, biti gonjeni, uhapšeni i procesuirani od srpskih vlasti.

„Juče su prištinske vlasti uhapsile izuzetno hrabrog Srećka Sofronijevića, koje su već 2022. godine ranili albanski teroristi, a kažem albanski teroristi, jer albanski policajci nisu imali pravo da budu na severu Kosova.

Po Rezoluciji Un i Briselskom dokumentu tamo je bilo moguće da budu samo regionalni policajci, koji su bili srpski. Oni su ranili čoveka, a danas ga progone zbog rušenja ustavnog poretka takozvanog Kosova“, objasnio je Vučić.

On je kazao da će kada srpsko tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova budu rešeni da u potpunosti rade svoj posao, a to, smatra da će biti moguće uskoro, svi koji krše ustavni pored Srbije, a nalaze se tamo gde srpske vlasti imaju efektivnu vlast, biti gonjeni, uhapšeni i procesuirani.

„Ustav je vrhovni pravni akt kojeg moraju da se drže svi, a ne po preporukama pojedinih ambasada ili sila“, podvukao je on.

Preneo je da je državni vrh preduzeo sve mere u vezi mogućeg članstva Kosova u Savetu Evrope.

„Napisao sam pisma svim članicama SE, mislim 14 različitih pisama evropskim liderima, uglavnom personalizovana. Svakome sam se obratio imajući u vidu specifične okolnosti i odnose koje imamo. Na jedan način nepriznavačima, na drugi priznavačima, onima sa kojima smo imali posebne odnose, naročito onim zemljama koje se smatraju najuticajnijima. Sva ta pisma su prosleđena. U tim pismima sam tražio da još jednom razmotre svoju odluku i odluku Parlamentarne skupštine SE koja će uslediti za dva dana, da na Komitetu ministara SE odluka bude drugačija“, kazao je Vučić.

Rekao je da je, kada govore o vladavini prava, jasno da na Kosovu postoji sve osim vladavine prava, da se tamo sprovodi goli teror nad srpskim narodom, da ZSO posle 11 godina nije formirana i da nikakav proces ne postoiji s tim u vezi.

O triku koji planiraju

Ukazao je i na trik koji planiraju da se posluže šaljući na proveru ustavnosti 11.maja, ne bi li nekome zamazali oči i kako bi dobili odluku o članstvu u SE.

UDARNA VEST.rs(kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare