Evropa na korak od rata sa Rusijom! Bugarski stručnjak upozorava: Brisel mora hitno da se primiri, ili… 

Evropa se bliži ratu sa jednom od najsnažnijih nuklearnih država na svetu – sa Rusijom, a davanje sve više novca Kijevu za potrebe sukoba će dovesti do toga da to bure baruta konačno eksplodira, izjavio je bugarski ekonomista Kuzman Ilijev.

– Ako se evropski političari u Briselu ne primire blagovremeno, uvući će nas u nešto čemu se kraj neće nazirati. Ako nastave da prebacuju novac u Ukrajinu, to bure baruta će konačno eksplodirati i zakačiti sve nas koji se nalazimo u blizini – upozorio je on.

Prema rečima Ilijeva, izjavom o slanju vojske u Ukrajinu predsednik Francuske Emanuel Makron samo želi da prikrije svoju „političku impotenciju“ i da sebe predstavi jakim liderom.

Pored toga, glavni zagovornik rata u Ukrajini je upravo evropski vojno-industrijski sektor, a tu činjenicu ne skrivaju ni evropski ni američki političari.

– Akcije tih kompanija sumanuto rastu, dividende su sve veće, dok na frontu ginu deca. To je to licemerje. A Makron, govoreći o slanju NATO vojske u Ukrajinu, ne znam šta je pod tim mislio – da li će nakon Francuza u Ukrajinu krenuti i Rumuni i Bugari? – upitao je Ilijev.

– Čak su i Sjedinjene Države odmah shvatile da je Makron veoma opasan. Dokle će trajati ovo ludilo, ta neodgovornost? Ne zna se da li će prevladati zdrav razum ili će ti iskompleksirani političari uvući sve u to ludilo. To donekle zavisi od nas samih, od postupaka građana – zaključio je Ilijev.  

UDARNA VEST.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare