MALI O POSETI FRANCUSKOJ: Makron nam rekao SVAKA ČAST! Srbija se nikad bolje nije nosila s problemima SANJAMO VELIKE SNOVE 

Potpredsenik Vlade i ministar finansija Siniša Mali naveo je da je Srbija sada stabilna i kredibilna i da stranci žele da investiraju u našu zemlju i dodao da se naša zemlja nikad nije bolje nosila s problemima.

Govoreći o nedavnoj poseti Francuskoj, Mali je na TV Happy rekao:

„Predsednik Vučić je govorio o nabavci 12 rafala, da ojačamo vojsku. Imate naslovne strane današnjih novina gde kažu ‘A mogli smo da izgradimo još dva Đerdapa’. Pa ne bismo mogli da izgradimo i pitanje je da li ćemo ikada moći“.

Siniša Mali
foto: Printscreen/TV Happy

Ministar Mali dodaje da se Srbija nikada bolje nije nosila sa svim problemima.

„Potpuna promena je atmosfere kad je Srbija u pitanjuu. Hoće stranci više da investiraju. Srbija se pokazala kredibilnom i stabilnom. Mi smo sačuvali makroekonomsku stabilnost. Mi i dalje rastemo, a jedna Nemačka je u recesiji. Da li je neko osetio krizu u Srbiji kao u drugim zemljama? Da li su pre dve godine rekli da neće biti grejanja i struje? A bilo je. Da li smo prvi imali sve četiri vakcine u vreme korone?“, pita Mali.

Dodao je da je i Makron pitao kakve su nam javne finansije, a onda rekao: „Svaka čast“!

„Makronovi saradnici nam rekli da bi voleli da je tako i kod njih“, poručio je Mali i nastavio:

„Posle posete Vučića Francuskoj, imate saopštenje Demokratske stranke koji kažu ‘Ne znate da vodite državu’. A mi razgovarali sa najuspešnijima na svetu. Ljudi, ne postoji preduzeće koje niste uništili i vi nekome spočitavate“.

Siniša Mali
foto: Printscreen/TV Happy

Ministar Mali se osvrnuo na i na EKSPO 2027.

„Hoćemo da imamo vozila koja idu bez vozača i da imamo i leteće taksije. Oni se tome smeju. Ja sam juče ujutru imao video poziv sa kompanijom u Francukoj, koja je lider u proizvodnji letećih automobila. Sanjamo velike snove, kao što kaže predsednik“.

UDARNA VEST.rs(kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare