UBISTVO U METROU: Putnik njujorške podzemne železnice gurnut na šine, voz nije mogao da se zaustavi (VIDEO)

Putnik u njujorškom metrou gurnut je na šine i ubio ga je voz, što je poslednja u nizu nasilnih epizoda u javnom gradskom saobraćaju koja je navela zvaničnike da pojačaju prisustvo policiju u sistemu podzemne železnice.

Žrtva, koja nije identifikovana, gurnuta je na šine na stanici u Istočnom Harlemu nešto pre 19 sati u ponedeljak, saopštila je policija. Operater voza broj četiri koji je nailazio nije mogao da se zaustavi i osoba je poginula, saopštila je policija.

Osumnjičeni Karlton Mekferson (24) uhapšen je pod optužbom za ubistvo, rekao je portparol policije.

Ubistvo se dogodilo u danu kada su zvaničnici Njujorka objavili plan da pošalju još 800 policajaca u sistem podzemne železnice kako bi suzbili izbegavanje plaćanja karata.

Policija, Američka Policija
foto: Marmaduke St. John / Alamy / Alamy / Profimedia

Iako su zvaničnici izbegavanje plaćanja karata označili kao problem koji je doveo do pada prihoda, kažu da to takođe doprinosi atmosferi bezakonja.

„Poštovanje zakona i reda počinje na okretnicama“, rekao je šef gradskog saobraćajnog preduzeća Majkl Kemper na konferenciji za novinare u ponedeljak.

Zvaničnici su rekli da je ukupan kriminal u sistemu javnog saobraćaja do sada ovog meseca smanjen za 15 odsto u odnosu na prošlu godinu, ali je nekoliko pucnjava i ubadanja noževima u poslednjih nekoliko meseci uplašilo mnoge putnike koji se voze na posao.

Ranije ovog meseca, guvernerka Njujorka Kejti Hokul objavila je da šalje trupe Nacionalne garde da pomognu u sprovođenju nasumičnih provera torbi na stanicama metroa.

https://youtu.be/XMPi01Q4QfY

Nekoliko sati pre konferencije za novinare u ponedeljak o planu da se u sistem pošalje još policajaca, muškarac je izboden više puta u vozu metroa tokom svađe oko pušenja, saopštila je policija. Osumnjičeni je uhapšen.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs/Glas Amerike/Preneo: N. V./Foto: Ilustracija)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare