BIĆE VAM POTREBNO OGROMNO STRPLJENJE: Danas počinju radovi na jednoj od najprometnijih deonica!

Radovi će biti obeleženi adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Od danas do 30. aprila, tokom svetlog dela dana, izvodiće se redovan pregled portala za saobraćajnu signalizaciju na državnom putu I A reda broj 1, na deonici petlja Beograd – petlja Tranšped, u smeru ka Nišu, saopštilo je danas Javno preduzeće Putevi Srbije.

U skladu sa dinamikom izvođenja radova, za saobraćaj će biti zatvorena vozna ili preticajna saobraćajna traka, a saobraćaj će se odvijati slobodnom saobraćajnom trakom.

Radovi će biti obeleženi adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

JP „Putevi Srbije“ spremno i organizovano dočekuje pojačan intenzitet saobraćaja koji se očekuje tokom 1. maja i Uskrsa. Kao i svih prethodnih godina, kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila, intenziviran je rad na naplatnim stanicama, povećan je broj inkasanata i svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno bez pauze.

JP „Putevi Srbije“ preporučuje da vozači zbog bržeg prolaska vozila kroz naplatne stanice koriste elektronsku naplatu putarine (ENP) koja značajno skraćuje vreme putovanja i omogućava vozilima prolazak bez zaustavljanja, a ujedno predstavlja i jeftiniji vid plaćanja putarine.

JP „Putevi Srbije” apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, ne voze pod dejstvom alkohola, kako ne bi ugrozili svoj život i živote drugih.

INFORMACIJE SA NAPLATNIH STANICA:

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP “ Putevi Srbije“ – Na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

INFORMACIJE SA NAŠIH GRANIČNIH PRELAZA:

Prema informacijama Uprave granične Policije RS – dobijenim u 5:30h:

Zadržavanja na (PMV) putničkim terminalima naših GP:

Zadržavanja na (TMV) teretnim terminalima naših GP:

GP Horgoš, izlaz TMV – 180 minuta;
GP Batrovci, izlaz TMV – 240 minuta;
GP S. Rača, izlaz TMV – 300 minuta.
GP Bogojevo, izlaz TMV-120 minuta
GP Preševo, ulaz TMV -120 minuta
GP Horgoš II – u dogovoru sa mađarskim graničnim organima, odlučeno da će granični prelaz Horgoš 2, počevši od večeras pa nadalje, biti otvoren i raditi od 05 do 23h.

Napomena: Na GP Bačka Palanka, normalizovan je saobraćaj za PMV, kao i za TMV ukupne mase do 3,5 tone, dok je za autobuse i dalje na snazi obustava saobraćaja, iz razloga što je došlo do oštećenja mosta na Dunavu.

Od 8. 4. 2024. na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila čija ukupna masa prelazi 5 tona, zbog oštećenja mosta preko reke Drine „Karakaj“ na državnom putu I B reda broj 26, u zoni graničnog prelaza Mali Zvornik, pri čemu se sabraćaj za navedena vozila alternativno odvijati preko graničnog prelaza u Ljuboviji.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare