NOVAK ĐOKOVIĆ OTKRIO ŠTA JEDE KAD SE OTKAČI: Dva omiljena jela deci su povremeno i u njegovom tanjiru 

Nole vodi računa o ishrani, ali je i on čovek od krvi i mesa.

Novak Đoković trenutno boravi u Sjedinjenim Američkim Državama i nestrpljivo iščekuje početak mastersa u Indijan Velsu. Tokom svog boravka u Americi Đoković je učestvovao na „Upfront Summit“-u gde se pokazao kao zanimljiv sagovornik, deleći intrigantne detalje o svom životu i interesovanjima.

Posebno su bili zanimljivi njegovi odgovori kada je u pitanju ishrana. Poznato je da Nole mora posebno da vodi računa o onome što unosi u sebe jer boluje od celijakije, odnosno njegov organizam je netolerantan na gluten. Pritom kao vrhunski sportista i najbolji teniser sveta srpski as nema taj luksuz kao obični smrtnici da uživa u nezdravjoj hrani, pre svega slatkišima i brzoj hrani. Ipak, i Đoković je od krvi i mesa, pa ponekad da sebi oduška.

Kako je priznao, povremeno se popusti i konzumira manje strogu ishranu, priznajući slabost prema pici, palačinkama i „još nekim stvarima“. Ova ljudska otkrića prikazuju jedan relatabilan aspekt Đokovićevog ličnog života, izvan njegovog rigoroznog profesionalnog režima.

Dodatno intrigantno, Đokovićeva prethodna eksperimentisanja sa autofagijom, praksom koja uključuje produžene periode posta, došla su do izražaja. Njegovo svedočenje o značajnim poboljšanjima u njegovom digestivnom sistemu i kvalitetu sna kao rezultat ovog nekonvencionalnog pristupa pruža fascinantan uvid u njegov holistički pristup zdravlju i blagostanju.

Podsetimo, kako je Republika već pisala, dotakao se Đoković i drugih tema. Kada su ga pitali koja mu je omiljena TV emisija, Đoković je otkrio, na iznenađenje mnogih, da je to serija „Prijatelji“. Ovaj neočekivani izbor pruža uvid u opušteniju stranu ovog poznatog sportiste. Takođe, otkrio je da mu je omiljena knjiga „Use Your Brain to Change Your Age“ Holi G Grin otkrivajući svoje interesovanje za lični razvoj i poboljšanje kognitivnih sposobnosti.

Takođe, odstupajući od sveta tenisa, Đoković je izrazio svoju naklonost prema košarci, pružajući uvid u svoja raznovrsna sportska interesovanja.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare