SADA JE SVE JASNO, NOVAK ĐOKOVIĆ NA MESTU KOJE MU PRIPADA: Srbin dobio FENOMENALNE vesti pred Rolan Garos!

Novak Đoković, najbolji teniser na svetu, biće prvi nosilac na Rolan Garosu, drugom grend slemu u sezoni koji počinje 20. maja u Parizu.

Ako je neko i strepeo da Novak Đoković neće biti postavljen na poziciju broj jedan na Otvorenom prvenstvu Francuske u tenisu, sve je otklonjeno odustajanjem Janika Sinera sa turnira u Madridu.

Italijan je obrazložio svoju odluku da mu je povređen kuk i da je zbog toga predao meč u četvrtfinalu Madrida koji je trebalo da igra protiv Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima. Uz eliminaciju Karlosa Alkaraza sa istog turnira, sasvim je jasno da će Đoković biti ne samo prvi nosilac na Rolan Garosu, već i na mastersu u Rimu koji počinje 6. maja i biće prava uvertira za Pariz.

Valja pomenuti da Novak Đoković od početka sezone nije osvojio nijedan turnir, što mu se ranije nije dešavalo. Prioriteti su mu grend slemovi i učešće na Olimpijskim igrama u Parizu. Da podsetimo, Rolan Garos je osvojio po treći put prošle sezone. Tokom leta Srbin će braniti finale Vimbldona i titule na US openu i Sinsinatiju.

I nekoliko puta Novak je ponovio da mu više ni broj 1 nije primarna stvar, jer je postavio apsolutni rekord, a želja mu je da do kraja karijere osvoji još nekoliko grend slem titula, kako bi poboljšao važeći rekord koji drži, a koji iznosi – 24 trofeja.

Na predstojećem mastersu u Rimu titulu brani Danil Medvedev, a Novak Đoković ovaj turnir osvajao je šest puta – 2022, 2020, 2015, 2014, 2011. i 2008. godine. Najviše titula u Rimu ima Rafael Nadal koji je bio najbolji čak deset puta.

UDARNA VEST.rs (Kurir sport) Autor: Aleksandar Radonić

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare