UHAPŠEN ADVOKAT IZ BEOGRADA! Sumnja se da je proganjao predsednika Advokatske komore Vojvodine – evo šta mu se još stavlja na teret!

Osumnjičeni Č.K. će u navedenom roku biti saslušan pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Novom Sadu.

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Saduobaveštava javnost da je, u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu i po nalogu ovog tužilaštva, lišen slobode Č.K (48), advokat iz Beograda.

Kako se navodi u saopštenju, advokatu iz Beograda određeno zadržavanje u trajanju od 48 časova radi saslušanja, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio dva krivična dela ometanje pravde i krivično delo proganjanje, sve na štetu Vladimira Beljanskog, advokata u Novom Sadu i predsednika Advokatske komore Vojvodine.

Osumnjičeni Č.K. će u navedenom roku biti saslušan pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Novom Sadu.

Podsetimo, dana 24.01.2024. godine po nalogu dežurnog javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje prema osumnjičenom M. R. zbog sumnje da je izvršio više krivični dela Prevara iz čl. 208 KZ.


Naime, postoje osnovi sumnje da je M. R. u periodu od meseca maja 2022. godine sve do lišenja slobode, u više navrata telefonskim putem kontaktirao osobe koje se bave nabavkom i isporukom građevinskog materijala i učestvovanjem u gradnji objekata, lažno se predstavljajući se kao vlasnik različitih firmi koje se bave izgradnjom objekata (između ostalih i kao vlasnik PD Concord West), kojom prilikom je zakazivao poslovne sastanake sa oštećenima na kojima im je predočavao poslovnu saradnju i visoku zaradu, da bi zatim lažnim prikazivanjem činjenica, odnosno koristeći različite izgovore, oštećene dovodio u zabludu da mu je hitno potreban novac koji će im ubrzo vratiti i time ih navodio da mu predaju novčane iznose od 500 do 1500 e, nakon čega bi odlazio sa lica mesta i prekidao dalji kontakt sa oštećenima, čime je do sada pribavio protivpravnu imovinsku korist veću od 5.000 eura.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare