OGLASILA SE ŠKOLA U KOJOJ JE BIVŠI UČENIK PRETUKAO PROFESORA TOKOM ČASA! Ovo su svi detalji napada: Nastavnik ima ozbiljne povrede

Tehnička škola „9. maj“ u Bačkoj Palanci je nakon jučerašnjeg fizičkog napada učenika na profesora S. Z. tokom časa prilikom čega mu je naneo ozbiljne telesne povrede, otkazala današnju proslavu podvodom dana škole u znak podrške kolegi. Održana je i vanredna sednica Nastavničkog veća.

– Dana 8. 5. 2024. u poslepodnevnoj smeni, na prvi čas kod nastavnika praktične nastave Slobodana Zorića, zajedno sa učenicima iz odeljenja, ušao je i bivši učenik. Počeo je da provocira nastavnika. Nastavnik Zorić ga je zamolio da napusti učionicu, jer nije više učenik naše škole. Po izlasku iz učionice je fizički napao nastavnika. Od povreda koje je zadobio, nastavnik je odvezen na Urgentni centar u Novom Sadu, gde je i zadržan. O događaju je odmah obavešten MUP, kao i Hitna služba Bačke Palanke. Kako smo u stalnom kontaktu sa porodicom našeg kolege imamo saznanja da se on oporavlja – navodi se u saopštenju i dodaje:

Bačka Palanka
foto: Škole Vojvodine

– Škola postupa po propisanom protokolu i sarađuje sa MUP-om. Ovaj događaj je izolovani incident i bezbednost učenika ničim nije ugrožena. Zahvaljujemo se svima na podršci, pre svega deci i roditeljima, medicinskom osoblju, MUP-u, Školskoj upravi i saradnicima koji su bili uz nas. Zbog ovog događaja škola je otkazala proslavu povodom Dana škole koja je trebalo da se održi danas, u znak podrške našem kolegi Slobodanu Zoriću. Održana je vanredna sednica Nastavničkog veća. Posebnu zahvalnost Nastavničko veće je iskazalo školskom policajcu za brzu i profesionalnu reakciju, kao i učenicima koji su, kao redovni volonteri Crvenog krsta ukazali prvu pomoć povređenom nastavniku. Kolegi Slobodanu želimo brz oporavak i da se što pre vrati u kolektiv.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs/

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare