Nikola Topić iz Zvezde ide u Megu

Crvena zvezda je dovela i deveto pojačanje ovog leta, pošto je brazlski reprezentativac Jago dos Santos potpisao ugovor sa klubom sa Malog Kalemegdana.

Istovremeno, Zvezda je postigla dogovor sa Megom da Nikola Topić narednih godinu dana provede na pozajmici u ovom klubu, potvrđeno je Telegrafu.

Pošto će naredne sezone biti „gužva“ na poziciji plejmejkera u Zvezdi, gde je paklena konkurencija u vidu Šabaza Nejpira, Miloša Teodosića i novopridošlog Jaga dos Santosa, procenjeno je da je za razvoj karijere supertalentovanog Nikole Topića najbolje da bude u klubu gde će imati priliku da igra i razvija se.

A bolji klub za to od Mege trenutno teško da postoji, jer je ovaj klub faktički postao „fabrika“ u kojem talentovani košarkaši razvijaju svoj talenat u punom sjaju, a dokaz za to su Nikola Jokić, kao i mnogi igrači koji su iz Mege otišli na NBA draft, po čemu je mega među najuspešnijim klubovima u svetu.

Korist će biti obostrana i po Topića i Zvezdu, ali i po Megu. Topić će dobiti veliku minutažu i verovatno ulogu lidera u ekipi koja igra ABA ligu, Mega će imati jednog od najvećih talenata u svojim redovima, a Zvezda bi za godinu dana, kada Topić potpuno stasa za seniorsku košarku, mogla da dobije najveće pojačanje iz sopstvenih redova.

UDARNA VEST.rs (Telegraf)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare