ODREĐEN PRITVOR OSUMNJIČENOM ZA RANJAVANJE U MIRIJEVU: Juče saslušan, iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu

Mijanu P. će se suočiti i sa optužbama za neovlašćeno držanje opojnih droga.

Viši sud u Beogradu odredio je 30 dana pritvora Mijanu P. (41) zbog sumnje da je u naselju Mirijevo pokušao da liši života J.B. Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke i mogućnosti da ponovi krivično delo. Osumnjičeni je na saslušanju u tužilaštvu iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu. On se sumnjiči za pokušaj ubistva, jer je navodno ispalio dva projektila iz vatrenog oružja nakon verbalne rasprave, nanoseći teške telesne povrede oštećenom.

Osim optužbi za pokušaj ubistva, Mijanu P. će se suočiti i sa optužbama za neovlašćeno držanje opojnih droga. Prilikom hapšenja kod njega je pronađeno 3,74 grama kokaina, što će dovesti do preduzimanja dokaznih radnji radi utvrđivanja elemenata ovog krivičnog dela.

Osumnjičeni je navodno pokušao da ubije J.B. u naselju Mirijevo, a prema rečima portparola suda Milice Veličković, postoji osnovana sumnja da je to učinio namerno. Njemu je naređeno sprovođenje istrage povodom optužbi za pokušaj ubistva, dok će se takođe suočiti sa optužbama za posedovanje droge. Očekuje se da će dalje istrage rasvetliti ovaj slučaj i utvrditi eventualne dodatne optužbe protiv Mijana P.

Mijan P. se nije izjasnio na saslušanju u tužilaštvu, zadržavajući pravo da ne iznosi odbranu. Očekuje se da će se tokom istrage pojaviti nove informacije i svedoci koji bi mogli rasvetliti ovaj slučaj. Sud je doneo odluku o pritvoru kako bi se osigurala bezbednost oštećenog, sprečilo bekstvo osumnjičenog i omogućilo nesmetano sprovođenje istrage.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare