Zastava koju ćemo videti u subotu na protestima je poraz cele države 

U subotu se održavaju protesti „Srbija protiv nasilja“ u čak deset gradova, a na društvenim mrežama svakog dana je sve više i više građana koji se priključuju protestima.

U moru tvitova posvećenim trenutnom stanju u državi i ovim protestima, tvit jedne majke posebno se istakao.

„Imala je 23 godine kada je dobila diplomu Filozofskog fakulteta u Beogradu, a 26 kada je konačno napustila Srbiju. Danas moja ćerka srećno i bezbrižno živi u Italiji. Zastava njene nove zemlje i u mom je srcu. Poneću je na protest. Pokažite zastavama gde su sve rasta naša deca“, pozvala je na Tviteru jedna mama, verovatno aludirajući na stari slogan „Beograd je svet“.

Povezani članci

Za neke je simbol protesta, za neke trn u oku: Šta se krije iza zastave Srbije koja je preplavila mreže

Ferrari zastava ponovo na ulicama Beograda: Evo zašto je jedan barjak juče mnogima vratio nadu

Ovaj tvit podelio je građane Srbije, pa dok jedni podržavaju ovu ideju, drugi su protiv, te kažu kako je promašena tema aktuelnih protesta.

„Moja je imala 23 kada je stekla prvi master u BEOGRADU, sa 27 je stekla drugi master u inostranstvu. Kad se vratila, bez obzira na kvalifikacije, nije bilo posla za nju. Živi daleko od mene u državi koju sam zavolela. Ali NEĆI poneti zastavu te države na protest jer to nije tema“,

„Nije loša ideja. Ima simbolike. Jer zbog ovakve države sad ta deca privređuju drugoj zemlji“,

„Živim u Italiji 25 godina, Italija mi je puno dala ali i ja njoj. Nikad u Srbiji ne bi nosila italijansku zastavu. Srbija je majka“, samo su neki od komentara.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare