ŠOK SNIMAK PUCNJAVE U AUTOBUSU SEVERNOJ KAROLINI: Vozač odbio da stane putniku van stanice, a onda su počeli da lete meci (VIDEO)

Snimak oružanog obračuna u Severnoj Karolini između vozača i putnika u autobusu tokom vožnje šokirao je javnost.

Do pucnjave je došlo nakon što jedan putnik potegao pištolj na vozača jer je odbio da stane van stanice kao bi on izašao. Incident se dogodio 18. maja. Uznemirujući snimak iz autobusa u Šarlotu pokazuje kako putnik, identifikovan kao Omari Šarif Tobijas (20) prilazi vozaču i traži da ga pusti napolje. Vozač, Dejvid Fulard, objasnio mu je da ne može da stane na neobeleženom mestu, zbog čega mu je Tobijas zapretio, piše Njuijork post.

– Izazivam te da me dotakneš. Upucaću te – rekao je putnik vozaču.

Zatim se odmakao i izvukao pištolj, a kada je putnik potegao oružje, vozač je otvorio vatru. Oko desetak metaka je prošlo kroz zaštitno staklo oko vozača, što su snimile i kamere u vozilu.


Dok su putnici bežali iz vozila Tobijas je otpuzao do zadnjeg dela, ali je vozač izašao i ispalio još tri metka. Tobijas je uspeo da izađe, kao i vozač koji je ispalio još jedan metak ka njemu. Mladić je ranjen u abdomen i hospitalizovan, a prošle nedelje je optužen za napad smrtonosnim oružjem i nanošenje teških povreda, pretnje i nošenje skrivenog oružja.

Vozač je ranjen u ruku. On nije optužen iako je policija rekla da je istraga u toku. Ali, Njujork post navodi da je on otpušten sa prethodnog posla koji je obavljao 19 godina zbog kršenja pravila o zabrani nošenja oružja.

Fulardov advokat je rekao da se vozači ne osećaju bezbedno u gradu u kojem je jedan od njih, 41-godišnji Itan Rivera, ubijen prošle godine nakon incidenta na putu.

– Stalno podstičemo CATS da pojača bezbednosne mere za vozače – rekao je advokat.


UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/Njujork post)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare