UKRAJINA HITNO POVUKLA ABRAMSE SA FRONTA: Američki tenkovi postali laka meta za ruske dronove kamikaze! PENTAGON KIPTI OD BESA

Oružane snage Ukrajine povukle su američke tenkove Abrams u pozadinu zbog straha da će ih pogoditi ruski dronovi!

– Ukrajina ne može da zaštiti tenkove kada ih ruski dronovi ili projektili brzo otkriju i progone. Pet od 31 tenka već je izgubljeno u ruskim napadima – navodi agencija AP pozivajući se na dvojicu američkih vojnih zvaničnika.

Agencija AP navodi da će SAD sada raditi sa Ukrajincima na takozvanom taktičkom resetovanju. Jedna od ključnih stvari za analizu biće zašto Oružane snage Ukrajine nisu usvojile taktiku koja bi tenkove mogla učiniti efikasnijim na frontu.

Amerikanci su pokušali da nauče Ukrajince kako da koriste Abrams u kombinovanom ratu gde tenkovi deluju kao deo ofanzivnog sistema koji uključuje artiljeriju i pešadiju, ali i avione. Pentagon je saopštio da ih je Ukrajina koristila samo u ograničenoj meri i da nije učinila kombinovano ratovanje delom svojih operacija.

SAD takođe zameraju Ukrajini što su tenkovi bačeni u borbu prilikom povlačenja iz Avdijivke.

Rusku vojni blogeri, podsetimo, navode da je kod Avdijivke krajem februara prvi put od početka rata uništen moćni američki tenk! Abramsa su navodno pogodili pripadnici 15. motorizovane brigade.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs/Strana/Preneo Z.Ko)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare