„UDARNA VEST“ OTKRIVA:Masovni ubica nije imao pomoć – Tužilaštvo saslušava više od 40 svedoka 

TOKOM istrage jezivog masakra u selima kod Mladenovca i Smedereva, u kojem je Uroš Blažić (20) iz Dubone ubio osmoro i ranio dvadestoro mladih ljudi, Više javno tužilaštvo u Smederevu saslušava najmanje 40 svedoka. Saslušanja su počela prošle srede i nastaviće se od ponedeljka.

Kako “UDARNA VEST“ saznaje od izvora bliskog istrazi, informacije koje su se pojavile u pojedinim medijima da je Blažić u noći masakra, navodno, imao pomagača – nisu tačne.

– Prema svim dosadašnjim saznanjima i dokazima, priče o pomagaču su dezinformacije – tvrdi naš izvor.

Drugi pišu

Do sada je saslušano nekoliko svedoka, koji su se te večeri nalazili na mestu masakra na potesu Ravni gaj u Malom Orašju, gde je ubica usmrtio petoro mladića i ranio još šest osoba. U cilju istrage, njihovi iskazi zasad neće biti dostupni javnosti.

Takođe, biće saslušan i taksista iz Smedereva koga je osumnjičeni oteo na naplatnoj rampi Mali Požarevac i koji ga je, pod pretnjom bombom, odvezao do ujakove kuće u okolini Kragujevca. On je sa osumnjičenim ubicom u taksiju proveo nekoliko časova tokom vožnje, a sa njima u kolima je jedno vreme bila i trudnica ko- ju su prevezli do Uba

U toku je i veštačenje oružja koje je policija zaplenila u kući u kojoj je stanovao osumnjičeni, kao i u porodičnoj kući njegovog oca, koji je uhapšen pet dana posle ubistava.

Veštači se i oružje pronađeno pored Blažića prilikom hapšenja na imanju ujaka G. G., koji se iza rešetaka našao pre dva dana.

Osumnjičeni se trenutno nalazi na neuropsihijatrijskom veštačenju u zatvorskoj bolnici u Beogradu. Tim stručnjaka izjasniće se o njegovom mentalnom zdravlju.

Podsetimo, u noći ubistva u krvi osumnjičenog nisu pronađeni tragovi alkohola ni narkotika. Inače, od dana masakra, policijske patrole nonstop dežuraju u Duboni iMalom Orašju kod mesta zločina. Policija sve vreme čuva porodicu i kuću Uroša Blažića i njegove babe u Duboni.

Ujak ne zna čije je oružje

BLAŽIĆEV ujak G. G. (49), iz Kragujevca, koji je uhapšen zbog arsenala pronađenog u njegovoj kući, na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu izjavio je da oružje nije njegovo i da ne zna njegovo poreklo. Njemu se na teret stavlja da je u pomoćnim objektima svog domaćinstva u selu Vinjište imao veću količinu ilegalnog oružja, municije i delova za oružje, kao i da se u jednom od tih objekata skrivao Uroš nakon masovnog ubistva, gde je i uhapšen desetak časova posle zločina. On je izneo odbranu i negirao navode iz krivične prijave, saopštilo je Više tužilaštvo u Smederevu, koje je od sudije za prethodni postupak zatražilo da mu odredi pritvor.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare