Narednih dana nad Srbijom će kružiti ovaj ciklon: Donosi nam kišu gotovo svaki dan, ali i vremenske neprilike

Srbija će i tokom sledeće sedmice biti pod uticajem ciklona, koji će se sa Jadranskog premeštati preko našeg područja ka Crnom moru

Srbija je ovih dana pod uticajem ciklona. Njegov centar premeštao se tokom jučerašnjeg dana sa Jadranskog mora preko Panonske nizije i doneo je Srbiju kišu i pljuskove sa grmljavinom, ali i pesak iz Sahare. U predelima sa kišom padala je „prljava“ kiša.

Danas se centar ciklona premeštao iz Panonske nizije ka centralnoj Evropi. Srbija je danas bila u toplom sektoru ciklona, uz južna strujanja i prijatne prolećne temperature, u većini predela od 15 do 21°C, što su i prosečne temperature za ovo doba godine.

Iako je Srbija danas bila pod uticajem ciklona, u većini predela bilo je suvo, uz smnu dužih sunčanih i oblačnih intervala, a lokalnih pljuskova bilo je kasnije posle podne u Podrinju i u delovima Vojvodine.

Uticaj ciklona pred kraj dana je oslabio, ali već od sutra jača uticaj novog ciklona sa Jadranskog mora, koji će zahvatiti i Srbiju i na Vaskrs doneti kišu i pljuskove sa grmljavinom, a prema kraju dana ponegde i grmljavinske oluje i nepogode.

Pod uticajem ovog ciklona i dalje će u sklopu južnog strujanja stizati čestice peska iz Sahare, pa će ponovo padati „prljava“ kiša, a kako centar ciklona bude prelazio preko nas dalje ka severoistoku, južni vetar biće u skretanju na severostični, što će pročisiti atmosferu od peska.

Maksimalna temperatura u nedelju biće od 14°C na severozapadu do 20°C na jugostoku Srbije, u Beogradu oko 16°C.

Srbija će i tokom sledeće sedmice biti pod uticajem ciklona, koji će se sa Jadranskog premeštati preko našeg područja ka Crnom moru, a potom će na vreme u Srbiji u nastavku sledeće sedmice delovati visinski ciklon.

Pod uticajem ciklonske cirkulacije, u Srbiji će tokom većeg dela sledeće sedmice biti umereno do pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Ponegde se očekuju i grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima.

Maksimalna temperatura biće uglavnom od 14 do 20°C, što su manje više prosečne temperature za ovaj deo aprila.

Prema trenutnim prognozama postepena stabilizacija vremena u vidu suvog vremena očekuje se od oko 23. aprila.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare