DETALJI FILMSKE PREVARE U BG VREDNE 1.100.000 € Lažni agent nekretnina imao i POMAGAČE! Srpkinju iz SAD OJADILI ZA VILU NA DEDINJU

D.B. (39) iz jednog sela kod Požege uhapšen je u septembru prošle godine zbog sumnje da je predstavljajući se kao agent za skupocene nekretnine, prodao tuđu vilu na Dedinju jednoj beogradskoj firmi za 1.100.000 evra. Pomoću falsifikovanih ovlašćenja je zatim podigao sve pare sa računa i negde ih sakrio.

U toku istrage protiv D.B. i S.Đ. kao i nakon njihovog optuženja, tužilaštvo je u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova nastavilo rad na ovom predmetu radi pronalaska eventualnih saučesnika u izvršenju krivičnog dela. Operativnim radom došlo se do saznanja da su okrivljenima u izvršenju krivičnog dela pomogli M.L. D.Đ. i M.B. na taj način što su, prema navodima krivične prijave, zaposlene u kancelariji javnog beležnika doveli u zabludu da overe falsifikovana punomoćja navodno data od strane oštećene I.V. koristeći njenu ličnu kartu, te su tako overena punomoćja potom predali okrivljenom D.B. koji ih je nakon toga upotrebio.

Tom prilikom osumnjičeni M.L. i D.Đ. su izneli odbranu i negirali izvršenje krivičnog dela koje im je stavljeno na teret, dok je osumnjičena M.B. iskoristila svoje zakonsko pravo da ništa ne izjavi. Nakon saslušanja, tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnelo predlog da se prema svim osumnjičenima odredi pritvor u trajanju od 30 dana.

Podsetimo, D.B. (39) iz jednog sela kod Požege uhapšen je zbog sumnje da je prodao tuđu vilu na Dedinju za 1.100.000 evra i zadržao sve pare, a imao je saučesnika u ovoj spektakularnoj prevari.

On je, kako se sumnja, predstavljajući se kao agent za nekretnine, uzeo ličnu kartu od vlasnice vile Lj. V, a zatim sa prijateljicom koja liči na nju overio kod notara ovlašćenje za prodaju kuće. Vilu je zatim prodao poznatoj beogradskoj firmi koja se bavi uvozom i servisiranjem automobila, pa je podigao sve pare s računa i sakrio ih.

Prilikom saslušanja pred tužilaštvom je negirao izvršenje krivičnih dela koja su mu stavljena na teret, a na predlog tužilaštva određen pritvor jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i da će ometati postupak uticanjem na svedoke, koji do podizanja optužnice nije ukinut.

– Istovremeno, pokrenuta je i finansijska istraga, imajući u vidu postojanje osnova sumnje da okrivljeni D.B. poseduje znatnu imovinu proisteklu iz krivičnog dela – navodi se iz tužilaštva i dodaje da je u toku istrage otkriveno da je pomagačica S. Đ., inače kako Kurir saznaje, advokatica iz Beograda.

– Tužilaštvo je tokom istrage ispitalo oko dvadeset svedoka, pribavilo materijalne dokaze i naredilo vršenje grafološkog veštačenja kojim je utvrđeno da sporni potpisi nisu autentični potpisi vlasnice nepokretnosti I.V. te je nakon razmatranja i ocene svih dokaza podiglo optužnicu protiv okrivljenih D.B. i S.Đ. zbog postojanja opravdane sumnje da se u njihovim radnjama stiču sva obeležja krivičnih dela koja su im stavljena na teret, a u kojoj je predložilo sudu da ih nakon održanog glavnog pretresa oglasi krivim i osudi po zakonu, kao i da prema okrivljenom D.B. produži pritvor jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva – navodi se u saopštenju Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Prema nezvaničnim informacijama,vlasnica vile je žena koja živi u Americi.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare