Biznismen likvidiran iz osvete?! Potera za ubicom iz Preljine

Dejan je odranije bio u sukobu sa Mariom, pa ga je pozvao da porazgovaraju u njegovoj kancelariji, a onda je potegao pištolj, izrešetao ga i pobegao.

Prve informacije iz istrage ukazuju da je motiv zločina osveta i da je Dejan bio ubeđen da mu je Mario, zbog nekih neraščišćenih računa, podmetnuo požar u njegovoj firmi za tehnički pregled vozila.

Roditelji u šoku

Prema nezvaničnim saznanjima, policija je juče oko 10.10 obaveštena da se dogodila pucnjava u Preljini, u blizini magistrale, u prostorijama firme „Marteks“ u vlasništvu Maria Simovića.

– Patrola je na licu mesta zatekla Maria na podu kancelarije, a Hitna pomoć je samo mogla da konstatuje smrt. Očevici su izjavili da je Dejan Popović tog jutra došao do Maria i pozvao ga u njegovu kancelariju, kad su odjeknuli hici iz pištolja. Dejan je u bekstvu i za njim je raspisana potraga – rekao je naš sagovornik i dodao da su i osumnjičeni i žrtva bili odranije u sukobu:

– Dejan je vlasnik firme za tehnički pregled vozila koja se nalazi u blizini Mariove firme za prodaju delova za teretna vozila „Marteks“. Ima više verzija o prirodi njihovog sukoba. Prema jednoj verziji, posvađali su se zbog vlasništva nad neka dva ara placa. Svedoci pominju i da je pre izvesnog vremena izbio požar u Dejanovom servisu, kada mu je oštećen džip, pa je on bio ubeđen da iza svega stoji Mario. Sve će to biti predmet detaljne istrage kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog zločina.

Na mestu ubistva juče su bili forenzičari, koji su prikupili dokaze, kao i Mariovi roditelji, koji su od šoka i bola bili van sebe, pa ih je zbrinula ekipa Hitne pomoći.

Inače, Mario je u Čačku poznat kao kontroverzni biznismen, koji se bavio trgovinom vozilima i delovima, kao i izgradnjom stanova i lokala.

– Mario je nedavno ušao u biznis sa nekretninama i u Čačku zida zgradu. Imao je perionicu i rentakar agenciju, fino je to radilo. Žao mi je što je stradao, naročito jer se sa Dejanom poznaje dugi niz godina i bili su više od poznanika. Dejan je rođak Mariove bivše žene – kaže nam Čačanin koji je poznavao i Dejana i Marija.

Dobro poznat policiji

Simović je, inače, bio dobro poznat policiji, a 2012. privremeno mu je bila oduzeta kompletna imovina, nakon čega je osuđen za dva slučaja iznude, četiri zelenaštva uz davanje pozajmica s mesečnom kamatom od deset odsto, zatim za dve prevare i nedozvoljenu trgovinu, a s roditeljima je odgovarao i za pranje novca.

Simoviću i njegovim roditeljima Iliji i Svetlani tada su oduzeti tri kuće, tri stana, dva lokala, preduzeće, pet automobila i šest placeva u Preljini.

UDARNA VEST.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare