PALA PRESUDA U NOVOM SADU! Četvoro osuđeno na ukupno 52 godine zatvora zbog UBISTVA BESKUĆNIKA SA SATAROM

Viši sud u Novom Sadu izrekao je prvostepenu presudu, kojom su trojica muškaraca i jedna žena, osuđeni na ukupno 52 godine zatvora zbog ubistva beskućnika Aleksandra Popovića (34) iz Beograda, koje se dogodilo 30.oktobra 2021. u tzv. Kineskoj četvrti u Novom Sadu.

Na po 15 godina robije osuđeni su Miodrag Mikac (42) iz Beograda i Željko Milašin(47) iz Feketića, dok je Miša Todorović (45) iz Novog Sada osuđen naa 12 godina, a Zorici Dikić (39) iz Petrovaradina na 10 godina zatvora.

Oni su pre ubstva svi zajedno pili sa Popovićem, a onda je došlo do tuče kada je nesrećni muškarac najpre pretučen od strane osuđenih, a zatim i ubijen satarom.

Zamenik višeg javnog tužioca Jelena Stojaković Mustakas je naglasila da smatra da su dokazani svi navodi optužnice i da je smrt Aleksandra Popovića posledica brutalnog prebijanja.

– Nesporno je da su se okrivljeni sukobili sa sada pokojnim oštećenim i da su ga udarali rukama i nogama kada mu je satara već bila oduzeta i dok je bio u položaju kada nije mogao da se brani. Imali su nameru da ga liše života jer nisu prestajali da ga udaraju dok je bespomoćno ležao na podu – kazala je ona u završnoj reči. 

Mikac je tokom suđenja kazao da se samo branio, jer je sada pokojni Popović njega napao satarom. Slično su tvrdli i ostali optuženi.

Prema navodima optužnice, Popović je izvadio sataru iz unutrašnjeg džepa svoje jakne i bez ikakvog povoda njome pokušao da udari Mikca, koji je izbegao udarac i odgurnuo ga ka Željku Milašinu, koji mu je oteo sataru i udario ga bočnom širokom stranom i potom je odbacio.

Zatim su svi nasrnuli na Popovića koji je pao i zajednički mu zadavali više udaraca pesnicama i nogama. Popović je zadobio teške telesne povrede opasne po život, pa je usled krvarenja prouzrokovano zatajenje moždanih funkcija, usled čega je preminuo dan kasnije.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare