VELIKA LEGENDA NBA LIGE DAJE GLAS SRBINU! Nikola Jokić je MVP PO SVAKOM KRITERIJUMU!

Nekadašnji osvajač NBA lige Pol Pirs smatra da je centar Denvera Nikola Jokić bez ikakve dileme zaslužio da treći put zaredom osvoji nagradu za najkorisnijeg igrača.

Nedeljama unazad vlada velika polemika o tome ko bi trebalo da bude MVP u NBA ligi. Trka za prestižnu nagradu, sasvim izvesno, vodiće se između našeg asa Nikole Jokića, Džoela Embida iz Filadelfije i Janisa Adetokumba iz Milvokija.

Kladionice i analitičari u poslednjih 15 dana najveće šanse daju Embidu, koji je podigao formu. Čak je i NBA liga u čuvenoj lestvici rešila da „smeni“ Jokića sa prvog mesta kandidata i tu postavi kamerunskog centra.

Međutim, i dalje je mnogo onih koji smatraju da Srbin treba i mora da osvoji priznanje. Među njima je i Pol Pirs, legendarni košarkaš Bostona, Bruklina, Vašingtona i LA Klipersa. 

Osvajač NBA lige iz 2008. godine dao je jake argumente zbog čega je Jokić i dalje najbolji igrač u takmičenju, samim tim i na svetu.

– Po mom mišljenju, glavni kandidati su Jokić, Embid i Janis. Ali, kada pogledam malo bolje, Jokić od njih svih radi najviše. On nema drugog Ol-star igrača u svom timu. Embid je najbolji strelac Filadelfije, ali uz sebe ima Džejmsa Hardena. Janis ima Džrua Holideja i Krisa Midltona. Ko je u Denveru drugi najbolji? Možda Džamal Marej, Majkl Porter Džunior ili Eron Gordon? Nisam siguran da li su oni Ol-star igrači – poručuje Pirs.

Čovek koga su tokom karijere zvali „Istina“ dodaje još neke stavke zbog kojih misli da je Jokić zaslužio titulu.

– Za mene je MVP onaj ko ima najveći uticaj na igru. Jedan od faktora je i to kako se ekipa snalazi bez njega na terenu. Tu je i fascinantna statistika. Sve govori da je Jokić MVP u NBA ligi – kaže Pirs

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare