REKORDI PADAJU POD NOLETOM! Đoković je plasmanom u polufinale OVO zaradio, a uskoro POMERA NOVE GRANICE!

Ulaskom u polufinale Australijan Opena, Novak Đoković je došao na dve pobede od osvajanja najomiljenijeg grend slema

Poput tornada „oduvao“ je Nole u četvrtfinalu Andreja Rubljova iz Rusije i stigao na samo dva koraka do podizanja desetog jubilarnog pehara u Melburnu. 

Istovremeno, srpski as je došao na dva stepenika od prvog mesta ATP liste, pošto mu je neophodno da osvoji titulu i da se vrati tamo gde i pripada – na teniski tron, kako bi svrgao dosadašnjeg kralja Karlosa Alkaraza. Ipak, ne treba zaboraviti da prvi put u karijeri postane prvi igrač sveta ima i Stefanos Cicipas, ali Grk mora da osvoji titulu.

OD POLUFINALA 655.000 DOLARA

Ulazak među četiri najbolja na Ozi Openu donosi i 925.000 australijskih dolara, što je 655.000 američkih dolara, što znači da će Novak dodatno pojačati svoj rekord kada je u pitanju zarađeni novac od tenisa, po čemu je trenutno rekorder sa 164.786.653 dolara, a cifru će dodatno osvežiti sa osvojenim novcem iz Melburna.

PADA REKORD BIVŠEG TRENERA

Đoković je pobedom nad Rusom oborio i svoj lični rekord, jer je došao do 26. uzastopne titule na Australijan openu, čime je za jednu pobedu oborio svoj prethodni rekord sa 25 trijumfa. Sada je izjednačen sa Andreom Agasijem, koji je zaustavljen na 26 uzastopnih pobeda, a ukoliko Novak uđe u finale, postaće novi rekorder i oboriti dostignuće svog bivšeg trenera.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare