SPAJANJE BULEVARA PATRIJARHA PAVLA S MOSTOM NA ADI RASTERETIĆE SAOBRAĆAJ! Šapić obilazi radove u ovom delu grada

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas završene radove druge etape rekonstruisanog Bulevara patrijarha Pavla, deonicu od Кošutnjaka do Ulice Pere Velimirovića i najavio da će, nakon dobijanja građevinske dozvole, za mesec i po do dva početi radovi na deonici od Кošutnjaka do Mosta na Adi

Šapić je rekao da je ova faza završena u rekordnom roku u odnosu na momenat kada je rešen problem sa izvođačem radova i nepoštovanjem rokova i istakao da očekuje da se takve situacije neće više dešavati. 

– Ovaj deo posla konačno je završen sa istim izvođačem, što je važno, jer bi u slučaju njegovog izlaska iz posla sve bilo dodatno prolongirano. Rekonstruisani deo Bulevara patrijarha Pavla ima po dve trake u oba pravca. Tramvajske šine nisu postavljene zbog nemogućnosti da budu spojene sa tramvajskim kolosecima Mosta na Adi, sve dok ne bude u potpunosti završena odgovarajuća faza radova. Rekonstrukcija Bulevara je veoma važna za građane Rakovice i ovog dela grada jer će završetkom radova usko grlo, koje danas postoji, biti rasterećeno – rekao je Šapić.

Кada su u pitanju radovi na delu od Mosta na Adi do Кošutnjaka, Šapić kaže da su „Železnice Srbije” započele izmeštanje vozne infrastrukture. 

– Građevinska dozvola za tu deonicu bi trebalo da bude izdata u narednih mesec i po do dva, što znači da bi uz poštovanje rokova u leto 2024. godine trebalo da bude završeno spajanje sa Mostom na Adi. To znači da će i tramvajska infrastruktura biti spojena sa Mostom na Adi i da će biti po dve trake u svakom pravcu, što će celom projektu dati potpuni smisao – rekao je Šapić. 

On je dodao da je raspisana javna nabavka za projektovanje treće faze, od raskrsnice sa Ulicom Pere Velimirovića do Rakovice. 

Prema njegovim rečima, u toku ove godine će biti započeti radovi u Drajzerovoj ulici, koja će imati tri trake.

– Tu ćemo imati sistem kao u Ulici kneza Miloša, kada će od špica u saobraćaju zavisiti koje trake imaju prednost, što će dodatno olakšati sadašnju situaciju – rekao je Šapić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare