ŠOLC SE OBRATIO GRAĐANIMA NEMAČKE: Znamo da ste zabrinuti, verujte vladi, slanje tenkova ispravna odluka

Nakon zvanične odluke Nemačke da pošalje tenkove „Leopard 2“ Ukrajini i da dozvoli drugim zemljama da urade isto, kancelar Olaf Šolc danas se obratio u parlamentu i rekao da je naoružavanje Ukrajine u saradnji sa partnerima „ispravna odluka“.

Razlog zbog kojeg se suočavamo s ovim izazovima je užasan agresivni rat protiv Ukrajine. Radi se o strašnom ratu koji je doveo u pitanje principe oko kojih se slaže cela Evropa, rekao je Šolc i dodao da je zbog toga Nemačka primorana da prekrši pravila kojih se držala decenijama, pa će prvi put nakon Drugog svetskog rata nemački tenkovi učestvovati u nekom ratu u Evropi, prenosi Index.

Šolc je, međutim, upozorio da bi članice NATO trebalo da budu oprezne kako ne bi eskalirale konflikt.

Imamo rat u Evropi, ne tako daleko od nas. Jedna stvar mora biti jasna – uradićemo sve što je potrebno i što je moguće kako bismo podržali Ukrajinu, ali u isto vreme moramo osigurati da nema eskalacije rata u sukoba Rusije i NATO, kazao je Šolc.

Kancelar se potom obratio građanima Nemačke koji su, kako je naveo, zabrinuti zbog slanja nemačkih tenkova Ukrajini.

Postoje mnogi građani koji su zabrinuti zbog ove odluke i njih molim da nam veruju, da veruju vladi. Nastavićemo da radimo na međunarodnom nivou. Omogućili smo ovu podršku bez rizika eskalacije sukoba u pogrešnom smeru, rekao je Šolc i dodao da je ispravna odluka da Nemačka ne ide sama sa ovakom odlukom, nego u bliskoj saradnji sa partnerima.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare