TELO MALOG DAVIDA (10) POSLE SKANDALA IPAK PREBAČENO IZ TURSKE U SRBIJU: Mališan će biti sahranjen sutra u Svilajncu 

Privatnim avionom, koji je obezbedila Vlada Srbije, u saradnji sa našom ambasadom u Turskoj, juče u popodnevnim satima stiglo je telo malog Davida (10) u pratnji majke, mlađe sestre i dede. Na aerodromu ih je sačekao neutešni otac Danijel Petrović, koji je umesto slavlja za ozdravljenje dečaka, kojem se nadao kada je mališan otišao u Tursku, sada pipremio sahranu.

– Da nam nije pomogla ambasada, ne znam šta bi bilo. O dugu koji su naveli iz bolnice, još ništa ne znam. Fondaciji „Budi human“, nismo dali saglasnost da uplate deo koji je trenutno na računu, dok ljudi iz ambasade ne izvrše sve provere i ne uvere se da su troškovi realni, ali i da je tako, njihov odnos prema nama posle Davidove smrti, ne može se opravdati nikakvim parama – kaže kroz suze Danijel otac maklog Davida.

– David će biti sahranjen sutra u 13 sati na groblju u Svilajincu – rekao je njegov otac.

Da podsetimo roditeljima nisu hteli da predaju telo Davida koji je preminuo 10. decembra od leukemije u bolnici u Turskoj gde se nalazio na transplantaciji koštane srži jer su je bolnica od njih potraživala još para tvrdeći kako troškovi terapije i bolnički dani nisu plaćeni.

Ostalo je da se uplati suma od 39.000 evra koliko je potrebno da bi telo preminulog deteta bilo vraćeno roditeljima.

– U Vladi Srbije saznali su za naš slučaj i pomogli Rečeno mi je u Fondaciji „Budi human“ preko koje smo sakupljali novac da se čak i predsednik Aleksandar Vučić angažovao i uključila se naša ambasada u Turskoj. Zajedničkim naporima uspeli su da dogovore sa bolnicom da odobre preuzimanje tela tako da David stiže sa majkom, sestrom i dedom privatnim avionom, a u petak će biti sahranjen – priča Danijel.

Bolnici u Turskoj za Davidovo lečenje do sada je uplaćeno 150.000 evra, ali lekari tvrde da postoji dodatni dug dok ih naša ambasada drži „pod lupom“ jer postoji sumnja da je bolesno dete bilo žrtva prevare.

– U Fondaciji na njegovom računu ima 22.900 evra tako da nedostaje još 16.100. Taj novac pripremili smo da pošaljemo pa kad sakupimo ostatak da onda dobiju sve. Međutim, iz naše ambasade su nam rekli da ne šaljemo ništa, jer postoji sumnja da taj dug nije realan. Bilo je nerealnih troškova koje ne umemo da objasnimo i lekova za koje niko ne zna zašto su mu davali. Samo jedan, koji je navodno stigao iz Amerike, koštao je čitavih 40.000 dolara. Za taj lek su garantovali da će mu pomoći, a njemu je posle bilo mnogo gore stanje – rekao je tada neutešni otac.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare