Velika pobeda Zvezde, živi nada za plasman u nokaut fazu Lige Evrope, Pešić čovek odluke!

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Trabzon 2:1 u meču petog kola grupe H Lige Evrope i ostali u igri za prolaz u nokaut fazu Lige Evrope, koji će tražiti u poslednjem kolu u gostima kod Monaka.

Čovek odluke, kao i nedavno u Nišu, bio je Aleksandar Pešić čiji je pogodak doneo prevagu i trijumf ekipe Miloša Milojevića, drugi u grupi ove sezone pred domaćom publikom.

Strelac onog prvog vodećeg pogotka, i najlepšeg, najefektnijeg, majstorskog, bio je drugi Aleksandar, Katai, dok je dva minuta potom egal doneo Grk Bakasetas i uneo dramatiku u meč.

Turski prvak je imao dobre periode meča, kontrolisao je prostor i u dva navrata bio vrlo blizu pogocima, dva puta je pogađao okvire gola, najpre stativu u prvom delu meča, pa prečku u drugom delu preko oapsnog Hamšika.

U obe situacije Borjan je kačio loptu i sebe promovisao u spasioca i ove večeri, večeri velike pobede srpskog šampiona nad turskim prvakom, piše Telegraf.

Jasno je, posle egala Ferencvaroša i Monaka (1:1) da će crveno-beli u narednoj rundi u Monte Karlu tražiti prolaz u nokaut fazu takmičenja, ali će sam plasman na kraju zavisiti i od ishoda meča Trabzona i Ferencvaroša u Turskoj, pa u svim tim kalkulacijama mogu crveno-beli i do treće, utešne pozicije, koja vodi u Ligu Konferencija.

Ali, na Monako će Beograđani bez komadanta odbrane Dragovića koji se večeras, zajedno sa saigračima lavovski izborio za pobedu i tri boda, i u tom naporu zaradio javnu opomenu koja u njegovom slučaju znači i suspenziju za naredni meč.

Sjajna, velika utakmica na našem najvećem stadionu, navijači su je obojili koloritom, vatrom i zapaljivim ambijentom, a igrači im podarili još jednu evropsku pobedu koja će se pamtiti.

Crvena zvezda – Trabzon 2:1
Ferencvaroš – Monako 0:1

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare