UŽIVO TERORISTI OSTAJU U PRITVORU DO 22. MAJA: Trojica priznala krivicu za MASAKR, Tadžikistanci bili u Rusiji s isteklim vizama 

Stanovnici Rusije i dalje oplakuju smrt najmanje 137 osoba i ranjavanja oko 180 ljudi u terorističkom napadu izvedenom vatrenim oružjem u koncertnoj dvorani „Krokus siti hol“ u Moskvi koji se dogodio u petak uveče.

Napad su izvela četvorica državljana Tadžikistana koji su prvo pucali na ljude u dvorani, a potom je i zapalili.

Odgovornost za napad preuzela je Islamska država u pokrajini Horasan (ISKP ili ISIS-K), a američke vlasti su tu tvrdnju ocenile kao kredibilnu i poručile da su Rusiju upozorile da se sprema napad.

Ruski predsednik Vladimir Putin je u prvom obraćanju naciji nakon masakra više puta ponovio da su teroristi bežali ka Ukrajini, a Kijev je optuže o umešanosti u napad ocenio kao „apsurdne“.

Teroristi ostaju u pritvoru do 22. maja, sva četvorica imala privreme ili istekle vize za boravak u Rusiji

Moskovski sud je odobrio zahtev ruskih istražitelja da se iz preventivnih razloga odredi pritvor četvorici terorista koji su u petak uveče u koncertnoj dvorani „Krokus siti hol“ ubili najmanje 137 ljudi.

CNN prenosi da je na Telegram kanalu gradskog suda ruske prestonice objavljeno da će oni ostati u pritvoru pre suđenja sve do 22. maja.

Sva četvorica su optužena za terorizam, a prema krivičnom zakoniku Rusije očekuju ih doživotne zatvorske kazne.

Svaki od okrivljenih je juče pojedinačno doveden u sud.

Ruska agencija tas je prenela da su se trojica izjasnila krivim po svim tačkama optužnice.

Moskovski gradski sud je objavio da su optuženi Dalerdžon Mirzojev, Saidakrami Račabalizoda, Šamsidin Fariduni i Muhamadsobir Faizov.

Navodi se da su svi iz bivše sovjetske republike Tadžikistana i da su u Rusiji boravili sa privremenim ili isteklim vizama.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare