JAK ZEMLJOTRES POGODIO OSTRVA U JAPANU: Narod u panici, svi se plaše CUNAMIJA

Zemljotresi su u ovom delu sveta tokom proleća svakodnevna pojava

Zemljotres jačine 6,5 stepeni po Rihteru pogodio je danas japanska Boninska ostrva u Tihom okeanu, oko 1.000 kilometara jugoistočno od Tokija, saopštio je Američki geološki zavod (USGS).

U saopštenju se navodi da je epicentar zemljotresa bio na dubini od 503,2 kilometra.

Američki nacionalni centar za upozorenja na cunami saopštio je da nije izdato upozorenje na cunami nakon zemljotresa, na osnovu dostupnih podataka, preneo je Rojters.

I pored toga, Japanci, naviknuti na korelaciju zemljotresa i kasnijih cunamija, u strahu su da će ih ogromni talasi po obalama zapljusnuti ovog vikenda.

Zemljotresi su u ovom delu sveta tokom proleća svakodnevna pojava.

U petak je istočnu oblast kineskog regiona Tajvan pogodio zemljotres jačine 6,1 stepeni po Rihterovoj skali, saopštila je Meteorološka služba.

Zemljotres se osetio i u glavnom gradu Tajpeju, gde su se zaljuljale zgrade.

Meteorološka služba je navela da se zemljotres dogodio na dubini od 24,9 kilometara. Za sada nema podataka o eventualnim žrtvama niti pričinjenoj materijalnoj šteti.

Ovo je posebno značajno s obzirom na to da je isti region nedavno pogodio zemljotres jačine 7,2 stepena po Rihterovoj skali, kada je poginulo 17 ljudi, a zabeleženo je i 1.000 naknadnih potresa.

Hualijen, koji je već bio pogođen zemljotresom 3. aprila, ponovo je bio epicentar ovog prirodnog fenomena. Podsećamo da je taj prethodni zemljotres izazvao veliku štetu i uzrokovao gubitak ljudskih života.

Ovo poslednje podrhtavanje tla u Hualijenu dodatno je uznemirilo stanovništvo i postavilo pitanje bezbednosti u tom regionu.  

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare