Senzacija na startu Kupa Radivoja Koraća, Zvezda ili FMP dobili neočekivanog protivnika

Na jednoj deponiji u opštini Herceg Novi pronađeni su delovi tela i tim povodom policija je pokrenula istragu. 
Već prvi meč na završnom turniru Kupa doneo nam je iznenađenje jer je klub koji se takmiči u KLS pobedio desetoplasiranu ekipu regionalne ABA lige i zakazao meč sa jačim protivnikom.

U dobroj i uglavnom zanimljivoj utakmici su se sudarila dva čačanska tima, a Crvena zvezda dobila potencijalnog protivnika u polufinalu, ukoliko uspe da prođe FMP. Borac je bio oslabljen neigranjem povređenog Danila Tasića, što se ispostavilo kao veliki hendikep.

Na drugoj strani je apsolutno briljirao Petar Grojić, koji je prvo bio „iks faktor“ i ključni čovek kad je njegov tim topio prednost Borca, a onda i onaj koji je preuzimao odgovornost kada je trebalo da stečenu prednost zadrži.

Grojić je meč završio sa 20 poena, 19 je dodao Stefan Lakić, Miloš Stajčić je imao 13, a Trej Pulijam 11 kod pobednika, dok je u Borcu Ronaldo Segu imao 21 poen, Uroš Čarapić je imao 17, a Nikola Manojlović 11 poena.

Otvorio je Čačak 94 meč dobro i sa četiri brza poena nagovestio da će se oslanjati na energiju i hitrinu.

Borac je odgovorio serijom od devet poena, a Ronaldo Segu, najbolji strelac ove sezone je ubacio prvu trojku.

Na to se „naslonio“ i Nikola Manojlović svojom serijom od šest poena, pa je Borac iz minusa došao do pet poena viška.

Imao je i svih deset tokom prve četvrtine, jer je ušao u novu seriju nakon što je Stojan Dodić postigao dvojku i primakao njome Čačak 94 na 12:11.

Džavon Frenklin je blokadama dotle već nagovestio šta može u odbrani, a onda je uz Manojlovića pokazao i šta može u napadu, pa su njegovi poeni takođe bili deo serije kojom je Borac poveo sa 21:11. U tom procesu je dao dve trojke i osam poena, a Borac je kontrolisao stvari na parketu posle prve četvrtine.

Druga je već donela drugačiji razvoj događaja i Čačak se vratio u igru kada se razigrao i počeo da pogađa Miloš Stajčić.

Njegov niz poena je uz koš Stefana Lakića primakao opet Čačak 94 na poen minusa posle 13 minuta igre – 21:20.

Uroš Čarapić se u međuvremenu raspucao u Borcu, a Petar Grojić u protivničkom timu, pa je Čarapić „sipao“ sa jedne strane, dok su na drugoj Grojić i Filip Dumić držali Čačak u igri posle poluvremena završenog 38:35 za Borac.

Tvrd početak drugog poluvremena značio je i napetiji razvoj dešavanja, pa je Čačak do sredine treće četvrtine preokrenuo.

Grojić je nastavio da igra dobro, Trej Pulijam se razigrao i to je olakšalo posao momcima u teget dresovima da posle slobodnih bacanja Dodića imaju 46:43.

Ta prednost se do kraja treće četvrtine pretvorila u dvocifrenu. Ronaldo Segu i Trej Pulijam su jedan za drugim išli na linije bacanja, s tim što je utvrđeno da je Segu napravio nesportsku ličnu.

Pogodio je jedno bacanje, Pulijam je ubacio oba i sigurnost je sve više rasla u ekipi Čačka, što se videlo i po trojkama Grojića i Lakića za 59:49.

Grojić je ubacio do kraja trećeg perioda još jedan šut za dva, Segu nije pogodio trojku i sa +12 za Čačak 94 se ušlo u poslednju deonicu.

I baš tada je Borac rešio da pokaže znake života pa je do sredine poslednjeg perioda iznudio tri brze izgubljene lopte Čačka 94.

Segu se u tim momentima raspucao i vezao pet poena, po dva su dodali Nikolić i Uskoković i Borac je za manje od četiri minuta spustio zaostatak sa 14 na pet poena i 63:58.

Lakić je tada trojkom prekinuo krizu svog tima, odmah je uzvratio trojkom i Segu, ali je onda Grojić vezao još četiri poena, dva iz okreta i Čačak je otišao time na 70:62.

Već tada je bilo kasno da Borac nešto promeni jer je do kraja ostalo malo vremena, pa je Čačak 94 upisao veliku pobedu i sada čeka pobednika okršaja Zvezde i FMP-a (sreda, 20.00).

UDARNA VEST.rs (nova.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare