„FINANSIJE SRBIJE SU U ODLIČNOM STANJU“ Vučić o razgovorima sa MMF: Industrijska proizvodnja vuče naš napredak, Srbija ide napred

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da se finasije Srbije nalaze u odličnom stanju i da industrijska proizvodnja vuče napredak zemlje.

– Danas smo imali razgovore sa MMF. Ljudi obično kažu: ‘Šta nas briga za MMF’. Mi smo 2011. izbacili MMF pred izbore 2012. To nas je još skuplje koštalo, pa smo 2014. morali da uđemo u fiskalnu konsolidaciju. Mi od 2014. u ovoj ili onaj način imali ovde MMF. Sad ćemo preći iz stend baj aranžmana u tzv. prekoršneri deo, što znači da se naše finansije nalaze u odličnom stanju. Znate da ja retko kad koristim reč ‘odličan’, industrijska proizvodnja napreduje bolje nego što smo očekivali i ona vuče naš napredak. Srbija ide napred“ – rekao je Vučić i dodao:

– Zato smo se borili, ni krivi ni dužni, da pokušamo da sačuvamo zemlju, odbranimo naše interese i da nam ekonomija napreduje. To kako napreduje ekonomija mnogo bolje osećaju siromašni. Mi moramo da se postaramo da napravimo najbolji mogući ambijent za dolazak investicija“.

Predsednik je napravio paralelu sa BiH.

– BiH je pre deset godina imala za 100 evra imala veće plate, a sada Srbija ima za 100 evra veće. Za kratko vreme je napravljen preokret. To nije zato što smo pametniji, već zato što smo imali mnogo direktnih stranih investicija – pojasnio je on.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare