„Ludnica“ u Novom Sadu: Preokret Voše za pamćenje – u nadoknadi!

Fudbaleri Vojvodine pobedili su na svom „Karađorđu“ ekipu Javora rezultatom 2:1 u osmom kolu Superlige Srbije.

Strelci za Vošu bili su Milosavljević i Kajević iz penala u nadoknadi vremena.

Uoči početka utakmice, igrači i stručni štab Vojvodine izašli su na teren u majicama sa natpisom „Budi jak Bolingi“, čime su opet pružili podršku svom saigraču, koji se i dalje nalazi na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

Vojvodina: Carević, Lazarević, Rosić (od 79. Kajević), Crnomarković, Bukinac, Milosavljević, Mateus, Radulović, Zukić (od 46. Kembel), Malbašić (od 79. Vukanović), Ivanović (od 46. Vukić).

Javor: Manojlović, Ilić, Skoko, Kopitović, Milošević (od 76. Miletić), Tojčić, Petrović (od 76. Eliomar), Bosić, Gojković, Tanko (od 80. Ratković), Bajere.

Početak utakmice kasnio je 15 minuta zbog vremenskih neprilika, a po teškom terenu, u uvodnim minutima bolje se snašao gostujući tim. Odmah na početku, Bosić je maestralno proigrao Gojkovića kojem je Carević skratio ugao i odbranio u situaciji jedan na jedan. Potom je Bosić gađao i sa distance, Carević je bio opet na mestu.

Voša je prvi put ozbiljnije pripretila posle 20 minuta igre, Ivanović je centrirao sa levog boka, Zukić je sa sedam metara gađao glavom, Manojlović je dobro intervenisao.

Javor je na isteku pola časa igre došao do vođstva, Gojković je poslao dubinski pas, Tanko je bio brži i spretniji od Bukinca i potom je gađao pored Carevića u prvi ugao za 0:1.

Ranko Popović je odmah na poluvremenu odlučio da napravi dve promene, Kembel i Vukić su zamenili Zukića i Ivanovića, te je Voša krenula u ofanzivu. Opasan udarac na isteku sata igre imao je Radulović, čiji je udarac zaustavio golman Manojlović. U nastavku akcije Bukinac je pao u šesnaestercu, usledila je reakcija iz VAR sobe, ali je utvrđeno da su dvojica igrača Voše bila u ofsajdu, pa se provera najstrože kazne nije ni razmatrala.

Domaći su nastavili da pritiskaju, ali je po izrazito teškom terenu bilo gotovo nemoguće za igru, što je posle vođstva više odgovaralo Javoru. U finišu šansu su dobili Kajević i Vukanović, koji je upravo imao dobru priliku, u 81. minutu njegov udarac izblokirala je odbrana Javora.

U samom finišu utakmice Radulović je bio najbliži golu, posle centaršuta sa levog krila, sa pet metara je gađao pod prečku, Manojlović je opet intervenisao. U nadoknadi vremena Voša je uspela da dođe do gola, Radulović je izveo korner, a Milosavljević bio najviši u skoku za 1:1!

Tu nije bio kraj, jer je u sedmom minutu nadoknade Milosavljević oboren u šesnaestercu, a sudija pokazao na belu tačku. Odgovrnost je preuzeo Asmir Kajević i pogodio za 2:1 i veliki preokret i tri boda!

Do kraja nije bilo promene rezultata, Voša je na kraju uspela da dođe do pobede, a u narednom kolu u četvrtak od 18.30 gostuje Voždovcu.

UDARNA VEST.rs (Blic sportal.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare