„SKLONITE SE SA REKA“ Novi apel rečne policije zbog nevremena u Srbiji (VIDEO)

Rečni saobraćaj sa sobom nosi mnoga zadovoljstva, ali i rizike zbog čega je od izuzetne važnosti da se na vodi pridržavamo propisa i budemo odgovorni, te je zbog predstojećeg nevremena MUP Srbije na svom instagram profilu uputio apel učesnicima rečnog saobraćaja da se sklone sa reka.


Pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova objavili su snimak na kojem se vidi da rečna policija pod rotacijom patrolira rekama i upozorava građane na predstojeće nevreme i nemirne reke.

– Imajući u vidu predstojeće nevreme, pripadnici rečne policije upozoravaju učesnike rečnog saobraćaja da se sklone sa reka. Bezbednost na prvom mestu – navodi se na instagram profilu „mupsrbije“.

Sutra naoblačenje i pad temperature

Da podsetimo, meteorolozi su ranije najavili da se u prestonici sutra, prema vremenskoj prognozi, očekuje naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Takođe će pasti temperatura i duvaće pojačan severozapadni večeras i tokom noći ka nedelji.

Vetar će se intenzivirati u nedelju pa se, kako piše u upozorenju, očekuju kratkotrajne vremenske nepogode sa obilnim padavinama od 30 do 60 mm za 24 časa, lokalno i više.

Najviši stepen upozorenja za vikend

– Vrlo brzo do naših krajeva stiže zahlađenje sa padom temperature. Izdali smo i upozorenje na veliku količinu padavina koju nam donosi oblačni sistem sa zapada Balkana i sa Jadrana. Oblačni sistem u naše krajeve stiže u subotu, ali najpre do najzapadnijih delova, do Bačke, Srema, Podrinja i Mačve. Zatim će u toku noći, između subote i nedelje, i u nedelju, ovaj oblačni sistem zahvatiti i ostale krajeve. Na snazi je najviši stepen upozorenja zato što će za 24 časa mestimično pasti mesečna količina padavina, od 40 do 70 mm, prosečno, a lokalno može pasti i do 100 mm kiše u ovoj kišnoj epizodi koja će se ipak završiti u ponedeljak do sredine dana – rekao je Slobodan Sovilj načelnik Nacionalnog centra za hidrometeorološki sistem, rane najave i upozorenja u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Srbije (RHMZ) za „Blic“.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare