„TEŠKO JE BEZ JOKIĆA, ALI IMAMO BOGDANA – ON JE NAŠ LIDER“ Milutinov poručio: Pokušaću da popunim tu prazninu!

Reprezentativac Srbije Nikola Milutinov u razgovoru za grčke medije govorio je ambicijama Srbije, otkazu Nikole Jokića i svojoj ulozi u timu.

Srpski centar bio je jedan od najzaslužnijh za pobedu Srbije nad Grčkom na startu Akropolis kupa u Atini (71:64).

Milutinov je meč završio sa dabl-dabl učinkom – ubacio je 14 poena i zabeležio 12 skokova, 4 asistencije i dve ukradene lopte.

„To mi je posao, da hvatam lopte i da poentiram, tako da sam se trudio koliko sam mogao. Ponovo sam počeo utakmicu kao startni centar, u tome imam iskustva, ali bih bio mnogo srećniji da je Jokić ovde. Ali tako je, kako je. Pokušaću da popunim tu prazninu, mada je nemoguće njega zameniti“, rekao je Nikola.

Novi centar Olimpijakosa porokomentarisao je činjenicu da će Srbija i Grčka na Mundobasket ići bez svojih najvećih zvezda – Nikole Jokića i Janisa Adetokumba.

„Uvek je teško igrati bez igrača poput Nikole Jokića i Janisa Adetokumba, jer je njihovo odsustvo nemoguće nadoknaditi. Ali tako stoje stvari i moramo poštovati njihove odluke. Ne možemo gledati unazad, samo napred. Igrači koji su ovde moraju da odrade svoj posao najbolje što mogu. Makar imamo Bogdanovića. On je naš lider i najvažniji igrač u napadu“, ističe Milutinov.

Govorio je i o ambicijama Srbije na Mundobasketu.

„Naš glavni cilj je da se plasiramo na Olimpijske igre u parizu, ali to će biti veoma teško, put je dug. Moramo biti skromni, da idemo korak po korak do tada. Mnogo je opasnih timova na Svetskom prvenstvu. Mnogo je dobrih timova na Svetskom prvenstvu, ne mogu da izdvojim favorita. Ali mi sigurno nismo jedan od favorita“, poručio je Milutinov.

UDARNA VEST.rs (Kurir/B92)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare