Gest očajnika posle propale kontraofanzive! Amerika „diže ulog“ u Ukrajini, Antonov: Ovo je uvod u svetski rat! 

Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov smatra da isporuka Ukrajini kasetne municije približava čovečanstvo novom svetskom ratu.

-. Sa zadivljujućom upornošću Vašington nastavlja da „diže ulog“ u sukobu. I bez kasetne municije, niko nije sumnjao u dubinu umešanosti Sjedinjenih Država u sukob u Ukrajini. Međutim, sadašnji nivo američke provokacije je prešao sve granice i približio čovečanstvo novom svetskom ratu – rekao je Antonov novinarima.

On je izrazio uverenje da „pumpanje“ Ukrajine zapadnim oružjem neće uticati na postizanje ciljeva specijalne vojne operacije.

– Kasetna municija je gest očaja. Takva mera govori da su SAD i njihovi sateliti nemoćni. Međutim, oni ne žele da priznaju sopstvene neuspehe i neuspeh pokušaja Oružanih snaga Ukrajine da pokrenu ofanzivu na ruske regione. Zato oni prave nove ludosti – rekao je ambasador.

– Upadljiva je surovost i cinizam sa kojim je Vašington pristupio pitanju isporuke ubojnog oružja Kijevu. Administracija je potpuno ignorisala teze o nehumanosti takvog koraka koje su izneli stručnjaci, aktivisti za ljudska prava i zakonodavci. Zažmurila je na žrtve među civilnim stanovništvom. Sada, krivicom SAD, postoji dugoročni rizik da će neeksplodirana municija ubijati nevine civile – dodao je Antonov.

UDARNA VEST.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare