UŽIVO, MINISTAR MALI PREDSTAVLJA NOVE PROJEKTE U BEOGRADU: Izgradićemo najmanje 6 muzeja do Ekspa 2027, evo gde će koji biti

Prvi potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali i ministar kulture Nikola Selaković predstavljaju nove muzeje koji će biti izgrađeni ili rekonstruisani u Beogradu.

– Gradimo jednu muzejsku četvrt. Do EKSPA hoćemo da izgradimo najmanje šest muzeja. Za Istorijski muzej srbije smo dobili građevinsku dozvolu. Takođe i muzej Nikole Tesle, hoćemo da završimo do EKSPA. Rušimo zgradu stare Pošte, tu će biti dve pozorišne scene i muzej za decu. U Reavskoj se rekonstruipše zgrada da bude muzej grada Beograda.

Prekoputa reke gradimo Prirodnjački muzej i pored ćemo gradimi veliki beogradski akvarijum. Pored aerodroma ćemo vazduhoplovni muzej ćemo rekonstruisati. To je šest novih muzeja u narednih tri i po godine. Imaćemo Ložionicu, u naredne dve nedelje imamo kamen temeljac za novi vrtić. Gradimo novi most preko reke Save, radovi na izgradnji tunela koji povezuje pladto kod Ekonomskom fakulteta i Bulevar Despota Stefana kreće u junu – rekao je Mali.


UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/Novosti)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare