SPREMITE KIŠOBRANE, STIŽE NEVREME! Širom Srbije pljuskovi sa grmljavinom – Ovi gradovi biće na udaru OLUJA 

Širom Srbije ovog poslepodneva je i vrlo sparno, s obzirom na to da su temperature vazduha oko 25°C i da je povećana i vlažnost vazduha. Do kraja dana očekuju nas pljuskovi propraćeni grmljavinom.

Širom Srbije ovog poslepodneva ima jačeg razvoja oblačnosti sa pljuskovima sa grmljavinom.

Najizraženiji grmljavinski sistemi već od prepodneva zabeleženi su na istoku i jugoistoku Srbije i u drugom delu dana zahvatili su i jug Srbije.

U nastavku poslepodneva lokalnih pljuskova sa grmljavinom biće u većem delu Srbije južnije od Save i Dunava, dok bi se u većem delu Vojvodine zadržalo suvo.

Lokalnih pljuskova sa grmljavinom u narednih sat do dva očekuju se i na području Beograda.

Najizraženiji pljuskovi sa grmljavinom do kraja dana očekuju se u centralnim, zapadnim i jugozapadnim predelima Srbije, u Podunavlju, u Braničevskom okrugu i u Pomoravlju, piše Informer

U narednih sat do dva najjači grmljavinski sistemi sa veoma obilnim pljuskovima obrušiće se na šire područje Požarevca, Despotovca, Jagodine, Paraćina, Kruševca i Trstenika. Na pojedinim lokacijama biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i veoma obilnim pljuskovima.

Svi ovi grmljavinski procesi premeštaće se u severoistočnoj visinskoj struji prema jugozapadu.

U predelima sa najizraženijim pljuskovima očekuje se da u veoma kratkom vremenskom intervalu padne preko 20-30 mm kiše po kvadratnom metru, tako da će postojati opasnost da na pojedinim lokacijama odvodni i kanalizacioni sistemi ne mogu da prihvate ogromnu količinu atmosferske vode u kratkom vremenskom intervalu, što bi dovelo do zadržavanja vode.

Iako su ove padavine vrlo obilne i pljuskovitog karaktera, one su vrlo lokalnog karaktera, tako da nema opasnosti od izlivanja reka.

Širom Srbije ovog poslepodneva je i vrlo sparno, s obzirom na to da su temperature vazduha oko 25°C, a da je povećana i vlažnost vazduha.

Veoma slične karakteristike vremena očekuju se i narednih dana, odnosno do kraja ove i početkom sledeće sedmice. Pljuskovi sa grmljavinom biće gotovo svakodnevna pojava, a nisu isključene ni lokalne grmljavinske oluje i nepogode.

Najmanje padavina i najmanja šansa za oluje i obilnije padavine biće na području Vojvodine.

UDARNA VEST.rs

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare