BRUKLIN PRATI IGRAČA PARTIZANA! ON bi mogao da bude ZVEZDA na NBA draftu 

Mladi Tristan Vukčević (20) na oku skauta u najjačoj košarkaškoj ligi

Košarkaš Partizana, Tristan Vukčević (20), mogao bi da bude jedna od zvezda na predstojećem NBA draftu, koji će biti održan 22. juna u „Barklis centru“ u Njujorku. Upravo se Bruklin najviše pominje kao klub koji bi mogao da ga izabere, pošto su skauti u SAD detaljno analizirali mladog centra crno-belih. 

„Netsi će na draftu imati prava na trojicu igrača – 21. i 22. pika u drugom, kao i 51. pika u drugom krugu. Moraće da budu pažljivi i pametni, jer treba da izaberu kvalitetnog mladog igrača, koji ima potencijal da bljesne i postane zvezda. Zato je Tristan Vukčević iz Partizana posebno primamljiv. Momak koji ima srpsko, švedsko i grčko državljanstvo može da igra na pozicijama krilnog i klasičnog centra i potpuno se uklapa u profil koji je potreban Bruklinu. Sa visinom od 2,09 i veštinama koje poseduje mogao bi da bude pun pogodak na draftu“, navodi portal „Clutchpoints.com“.

U tekstu posvećenom prvotimcu „parnog valjka“ naglašava se da je on odrastao u košarkaškoj porodici i da je iskustvo sticao u Evroligi.

„Tristan je od rođenja vezan za košarku zbog svog oca Dušana, koji je takođe bio uspešan. Igrao je na poziciji krila i branio boje Olimpijakosa, Reala i Virtusa. Po završetku karijere radio je kao sportski komentator u Grčkoj, a trenutno je pomoćni trener Peristerija. Mlađi Vukčević se u Madridu i afirmisao, pošto je tamo proveo tri godine. Potom je u januaru 2022. prešao u Partizan, gde u proseku igra 15 minuta po utakmici, uz učinak od 8,1 poena, 3,2 skoka i jednom asistencijom po meču. U jednom od najboljih evropskih timova saigrač je sa Danteom Egzumom, nekadašnjim petim pikom NBA drafta i bivšim članom Jute i Klivlenda. Takmičio se i protiv asova kao što su Rudi Fernandez, Nikola Mirotić, Jan Veseli i Mario Hezonja, koji su igrali u SAD“, pišu Amerikanci. 

Ofanzivne karakteristike mladog centra posebno su se svidele košarkaškim stručnjacima u NBA. 

„Tristan odlično barata s loptom, ima dobar pas, preged igre i skok, a ume često da pogodi iz reketa, kao i sa spoljnih pozicija. Ove sezone ima procenat šuta za tri poena od čak 40 odsto. Atletski je građen, mada ima još mnogo prostora za napredak kada je reč o defanzivi. U martu je napunio tek 20 godina, a već neko vreme igra u najjačem klupskom takmičenju mimo NBA. Nije dominirao, niti je u kontinuitetu imao veliku minutažu, ali je na momente umeo itekako da zablista i potvrdi ogroman talenat. Ukoliko Netsi izaberu Vukčevića kao svog drugog pika u prvoj rundi, dobili bi igrača koji već spreman da ofanzivno pomogne ekipi“, zaključuje „Clutchpoints.com“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare