NEPRAVDA ZA NEPRAVDOM! Sramno potcenjivanje Srbina: Dok se ceo svet klanja Jokiću, NBA liga nastavlja da se BRUKA! OVO JE SMEŠNO!

Dok Nikola Jokić deli košarkaške lekcije u najjačoj ligi na svetu, NBA liga laskava priznanja dodeljuje onima koji su to definitivno manje zaslužili od čudesnog Srbina.

Nakon MVP titule, koju je po svemu prikazanom na terenu zaslužio i ove sezone, srpski as izgubio je i mesto u najboljoj petorci lige.

Umesto Nikole na poziciji centra je Džoel Embid, kome je nedavno uručeno i MVP priznanje. U najboljih pet još su Luka Dončić (Dalas), Džejson Tejtum (Boston), Janis Adetokumbo (Milvoki) i Šaj Gildžus Aleksander (Oklahoma).

Srpski košarkaš izabran je u drugu najbolju petorku NBA lige uz Stefa Karija (Golden stejt), Džimija Batlera (Majami), Džejlena Brauna (Boston) i Donovana Mičela (Klivlend).

Sraman izbor razbesneo je brojne ljubitelje košarke koji smatraju da Srbin koji dominira na terenu nije zaslužio ovakvo potcenjivanje.

Podsetimo, Jokić je nedavno nepravedno ostao bez MVP nagrade uprkos jasnim statističkim parametrima koji su bili na njegovoj strani.

Nikola Jokić, Džoel Embid
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Vodio je Nikola Nagetse prvi put u istoriji franšize do liderske pozicije na Zapadu, imao je 30+ tripl-dablova u sezoni, imao drastično bolju statistiku od glavnog rivala, koji se četiri sezone nije pojavio u „Bol areni“ – jer ne sme… Ali džaba sve… Statistika koja bi trebalo da bude presudna kod dodele priznanja ovaj put očito nije imala ulogu, pa Somborac nije dobio nagradu koja mu po svemu prikazanom apsolutno pripada. Bez argumenata minirali su ga čitave sezone i na kraju uspeli u svojoj nameri. Nakon skandaloznog glasanja titula je dodeljena Embidu koji je kukao, kukao, kukao i na kraju iskukao MVP priznanje.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare