DARKO ŠARIĆ DOBIO NOVOG SUDIJU! Starom istekao mandat, a evo ko će da mu sudi…

Darko Šarić (52) i ostali optuženi pripadnici njegove organizovane kriminalne grupe, optuženi za pokušaj ubistva svedoka saradnika Nebojše Joksovića, dobili su novog sudiju u tom procesu, saznaje informer.rs.

Kako saznajemo, dosadašnjem sudiji Dejanu Terziću istekao je mandat 28. aprila, a na njegovo mesto je došao sudija Siniša Petrović.

– Sudija Terzić je bio delegiran iz Apelacionog suda u Novom Sadu u Specijalni sud u Beogradu. Sudija Siniša Petrović je već osudio Darka Šarića za šverc kokaina, a bio je i član veća za „pranje“ 22 miliona evra – kaže naš izvor.

Dejan Terzić je u Specijalni sud delegiran 2014. godine iz Apelacionog suda u Novom Sadu.

– Pošto mu je isticao mandat, predsednik Višeg suda u Beogradu, Aleksandar Stepanović, je 7. marta tražio od Visokog saveta sudstva i predsednice istog suda, Jasmine Vasović, da produži mandat Terziću, kako suđenje ne bi počinjalo ispočetka. Međutim, Šariću je ponovo dodeljen sudija koji mu je već sudio – navodi sagovornik portala Informer.rs.

Sledeće suđenje Šariću i ostalim optuženim je zakazano za 18. i 22. maj. 

Šarić i ostali optuženi su na prethodnom ročištu negirali izvršenje krivičnih dela koja im se stavljaju na teret. 

Pored Šarića i Lazarevića optuženi su i Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović (Uroš MIšić, koji je menjao prezime), Milan Vučinić, Arsa Šarić i Duško Šarić.

Prema optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal, vođa ove grupe je Darko Šarić, koji je kako se sumnja, stvorio plan delovanja da se iz bezobzirne osvete, na „Drinskoj regati“, ubije Nebojša Joksović Joksa (52), svedok saradnik u krivičnom postupku koji se protiv Šarića i drugih vodio zbog krijumčarenja kokaina.

Kada u tome nisu uspeli, Šarić je kako se sumnja, izdao nalog da se preduzmu radnje koje su bile usmerene na diskreditaciju Joksovića da eventualno izgubi status svedoka saradnika.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare