SKANDAL NA SEDNICU VLADE CRNE GORE: Odbegli ministar smenio direktora

Skandal na sednici Vlade Crne Gore, koja je na predlog ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića (Bošnjačka stranka), razrešila Miloša Rajkovića (SNP) sa funkcije vršioca v.d. direktora Direktorata za drumski saobraćaj i homologaciju vozila.

Kako bi se u ubduće sprečile ovakve tragedije UST smatra da kao društvo moramo da reagujemo, jer to od nas očekuju pre svega deca, koja su njegov najranjiviji deo i koja su potpuno nemoćna u situacijama poput jučerašnje. 

– Podsećamo da već godinama zastupamo stav da, iako je krivičnopravna prevencija poslednja linija odbrane društva  i elementarnih vrednosti, to ne znači da treba čekati da svi  drugi oblici prevencije pokažu stepen svoje efikasnosti. Zbog toga udruženje podržava inicijativu predsednika  Republike Aleksandra Vučića da se snizi starosna granica krivične odgovornosti, i pozdravlja zaključak Vlade da nadležna ministarstva, u domenu svojih ovlašćenja, hitno razmotre druge predložene mere, kako bi odgovor na ovu tragediju bila jasna poruka da smo kao društvo spremni da reagujemo i preduzmemo sve nužne korake da sačuvamo decu – piše u sopštenju.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare