POLICIJA RAZBILA LEGLO ZVICEROVIH PLAĆENIKA: Ubice vrbovali u Kraljevu, evo šta povezuje tri likvidacije

Velika akcija Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa BIA i Tužilaštvom za organizovani kriminal sprovedena je na teritorijama Beograda i Kraljeva, koji je postao leglo plaćenih ubica koje je angažovao kavački klan. Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni u akcijama Žiča i Paralela, među kojima su Predrag P. (27), Danilo T. (29), Dejan R. (27), Bogdan D. (29), Ognjen D. kao i Aleksandra Č (29), sumnjiče se da su bili organizovana kriminalna grupa koja je radila za kavački klan i Radoja Zvicera i njegovu ispostavu, vračarski klan na čijem je čelu odbegli Nikola Vušović.

Kod uhapšenih je pronađena jedna automatska puška, šest bombi, 12 pištolja, GPS ometač signala kao i šest bombi, ali i pancir prsluci pa se ne isključuje mogućnost ni da su pripremali novu likvidaciju.

– Nekoliko ubistava koja su se dogodila poslednjih godina počinile su ubice, odnosno plaćenici iz Kraljeva. Poslednje u nizu je ubistvo Ranka Radoševića, zvanog Ranko Eskobar, koji je likvidiran 9. marta u kafiću na pumpi u Rušnju, a kao učesnik zločina označen je i Luka V. (26), iz Kraljeva koji je i uhapšen – podseća sagovornik Kurira.

U protekle dve godine, uhapšena su još dva mladića iz ovog grada zbog brutalnih likvidacija. Stefan M. (23), koji se sumnjiči da je učestvovao u ubustvu Luke Žižića krajem aprila prošle godine u kafiću „Ritual“ na Novom Beogradu, takođe je iz Kraljeva. Njemu je policija lisice na ruke stavila upravo u rodnom gradu, a osim za likvidaciju Žižića, sumnjiči se i za ubistvo Nikole Zečevića Zeke 2021. u Kragujevcu.

– I Lazar Ilić, koji se sumnjiči da je u oktobru 2020. ubio Aleksandra Šarca, kog je prema izjavama svedoka saradnika jurio da ubije klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, rodom je iz Kraljeva. On je uhapšen 2021. u Budvi, zbog sumnje da je pripremao likvidaciju Marka Ljubiše Kana – podseća sagovornik Kurira.

On dodaje da je Ilić uhapšen u Budvi, praktično u isto vreme kada su Belivuk i Miljković boravili u susednoj državi kao gosti Radoja Zvicera. Po povratku u Srbiju su uhapšeni i od tada su u pritvoru. – Iako mladići iz Kraljeva koji su do sada hapšeni zbog ovih likvidacija, za sada istragama nisu povezani, sumnja se da su bili angažovani od strane ispostava kavačkog klana. I imena Žižića, kao i Ranka Radoševića i Aleksandra Šarca pominju se u spisima predmeta protiv Belivukovog klana, koji je takođe bio ispostava kavčana i Zvicera u Srbiji, a za organizovanje ubistva Šarca sumnjiči se i takozvani vračarski klan koji je uhapšen prošle godine – dodaje sagovornik Kurira i naglašava da nema sumnje da su oni zločine počinili za novac.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare