ODNOSI SRBIJE I POKRAJINE HESEN NA VISOKOM NIVOU! Brnabić se sastala sa Lucijom Patrih

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa ministarkom za evropske i savezne poslove nemačke pokrajine Hesen Lucijom Putrih.

Brnabić je naglasila da su odnosi Srbije sa pokrajinom Hesen na visokom nivou i da posebno ceni značajnu privrednu razmenu dve strane. 

Premijerka je podsetila da pokrajina Hesen spada u vodeće ekonomske partnere Srbije među nemačkim pokrajinama, saopšteno je iz Vlade.

Kao veliki podsticaj međusobnoj saradnji, premijerka Brnabić istakla Zajedničku izjavu o namerama za saradnju između Pokrajinske Vlade AP Vojvodine i Pokrajinske vlade Hesena, potpisanu 2019. godine. 

Kao buduća članica EU, Srbija prepoznaje celiki značaj saradnje sa evropskim regionima, dodala je Brnabić.

Premijarka je ujedno podvukla značaj Savezne Republike Nemačke kao izuzetno važnog  privrednog i političkog partnera Srbije, ističući tom prilikom da pored nastavka investicione saradnje, naročito u visoko-tehnološkom sektoru, postoje velike mogućnosti za produbljivanje saradnje u ostalim oblastima – farmaciji, energetici, auto industriji, kao i saradnji u oblasti nauke i obrazovanja. 

Ministarka Putrih je izrazila opredeljenje pokrajine Hesen da nastavi da produbljuje odnose sa Srbijom i AP Vojvodinom, kao i da pruža podršku Srbiji na putu ka članstvu u Evropskoj uniji.

Sastanku je prisustvovala i ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad, poslanici u parlamentu Hesena iz poslaničkih grupa CDU, LDP i AFD, kao i predstavnici Ministarstva ekologije Hesena i preduzeća Hešen Trade and Investment.  

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare