OGLASIO SE I BAJDEN Američki predsednik povodom godišnjice rata: „Putin je mislio da će brzo da zauzme Kijev, a onda je upoznao HRABROST UKRAJINE“

SAD ce obezbediti dodatnih dve milijarde dolara vojne pomoci za Ukrajinu, saopštio je savetnik Bele kuce za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven.

Saliven je rekao za Si-En-En (CNN) u četvrtak da će Vašington nastaviti da razmatra šta je neophodno i pobrinuće se da obezbedi da Ukrajina ima sve potrebno oružje da bi uspela na bojnom polju.

Saliven je istakao da ce se Grupa sedam (G7) oglasiti danas povodom novog paketa sankcija koji ce uključiti zemlje koje pokušavaju da Rusiji nadomeste proizvode koji su joj uskraceni zbog sankcija u vezi sa Ukrajinom.

Kako vreme bude odmicalo, nastaviće se smanjenje kvaliteta i kapaciteta ruske privrede, ocenio je Saliven.

Na pitanje o zahtevu Ukrajine za isporuku američkih borbenih aviona F-16, Saliven je naglasio da F-16 nisu pitanje za kratkoročnu borbu, već za dugoročnu odbranu Ukrajine, preneo je Rojters.

Oglasio se i Bajden

Na godišnjicu početka ruskog napada na Ukrajinu oglasio se i američki predsednik Džo Bajden. „Pre godinu dana predsednik Putin je mislio da će brzo zauzeti Кijev“, stoji u objavi na zvaničnom profilu predsednika.

– A onda je upoznao hrabrost Ukrajine i gvozdenu volju naroda širom sveta – navodi se u Bajdenovom saopštenju.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare