JENS STOLTENBERG: Nova ruska ofanziva u Ukrajini je već počela, Putin se ne priprema za mir

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg ocenio je danas da je nova ruska ofanziva u Ukrajini već počela, javljaju svetski mediji.

„Realnost je da mi već vidimo početak toga“, rekao je Stoltenberg novinarima a prenosi britanski Gardijan.

Rojters prenosi Stoltenbergove reči da NATO „ne vidi znak“ da se predsednik Rusije Vladimir Putin priprema za mir, već da „i on i Rusija i dalje žele kontrolu nad Ukrajinom“.

Putin, prema njegovim rečima, šalje „hiljade i hiljade dodatnih vojnika“ koje trpe „veome velike žrtve“ i „velike gubitke“, ali to vrši pritisak na Ukrajinu.

„Tamo gde Rusiji manjka kvaliteta ona pokušava da nadomesti kvantitetom“, rekao je Stoltenberg, dodavši da to samo pokazuje koliko je hitna potreba Ukrajine za dodatnim oružjem sa Zapada, prenosi Kurir.

Što brže Kijev dobije oružje, municiju, rezervne delove i gorivo, više će života moći da bude spašeno, rekao je generalni sekretar NATO a prenosi Gardijan.

Rasprostranjen je stav da Rusija planira novu veliku ofanzivu u Ukrajini, a ta zemlja kaže da su joj potrebni borbeni avioni i projektili dugog dometa kako bi odbila napad i povratila okupirane teritorije.

Dana 24. februara 2022. godine – pre samo malo manje od godinu dana – Rusija je krenula u invaziju Ukrajine.

UDARNA VEST.re

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare