STAKLA POLUPANA, PLAFON PADAO U BAZEN: Pogledajte kako je Planinka koju je predsednik obišao izgledala nekad a kakva je sad (FOTO) 

KURŠUMLIJSKA BANJA – U Kuršumlijskoj banji je danas otvoren hotel „Planinka“ u čiju rekonstrukciju je uloženo 15 miliona evra, a radovi su trajali tri godine.

Tu investiciju je sa 12,5 miliona evra finansirala firma „Planinka“, a država je dala subvenciju od 2,5 miliona evra.

Hotel „Planinka“ s četiri zvezdice radi i ima 100 zaposlenih.

Na otvaranju hotela predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je država pomogla obnovu Kuršumlijske banje, što je potvrda da se iz budžeta daje novac i domaćim investitorima i da će domaći privrednici uvek moći da računaju na pomoć države.

„Kuršumlijska banja imala je slavnu prošlost, a imaće i slavnu budućnost“, rekao je Vučić i podsetio da je ta banja bila uništena nemarom i nebrigom, a obnavljaju je ljudi koji su bili uspešni i nastavili da rade u privatnom sektoru.


Najavio je da će više od šest miliona evra biti uloženo u saobraćajnicu do Kuršumlijske banje. Vučić je na pitanje novinara o tome kada će biti obnove pruga u Toplici, rekao da će se izgraditi do marta iduće godine.

„Kažete prestala je pruga da radi. Pruga će da radi, ali od marta sledeće godine kad bude urađena i obnovljena jer oni koje podržavate nisu uradili ni metar“, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje novinara.

Planinka, Kuršumlijska banja
foto: Instagram Printscreen/Budućnost Srbije

On je rekao da je u Srbiji od 2000. do 2012. godine rekonstruisano 30,5 kilometara pruge, a da je njegova vlast rekonstruisala 785 kilometara pruga i izgradila 108,5 kilometara.

Dodao je da se rekonstruišu pruge da bi postale brze i da bi se Beograd povezao sa Nišom, Preševom i Dimitrovgradom.

Vučić je, objašnjavajući novinarima šta je uradjeno u topličkom kraju, rekao da je u Kuršumlijskoj banji od razrušenog izgradjen velelepan hoteln „Planinka“, da je fabrika Jugoimport SDPR oživela taj kraj, da će se podići fabrika trikotaže i da će se Kuršumlija auto-putevima povezati sa svim delovima Srbije.

Naveo je da će se rekonstruisati dve osnovne škole u Kuršumliji i da će sa drugom fazom izgradnje bolnice i opremom to koštati oko 90 miliona evra.

On je rekao da nikad nije zadovoljan, ali da „nisu nasledili svilu i kadifu“.

Najavio je i dve investicije u Nišu: proširenje naučno-tehnološkog parka i izgradnju tornja na aerodromu kako bi taj grad postao aviocentar. ;Rekao je da će uskoro biti završen auto-put Niš-Merošina, a kasnije i ostale deonice do Kuršumlije i Pločnika, da će se graditi obilaznica oko Niša.

Vučić je rekao da će, kada se izgradi autoput preko Dragomana, u Bugarskoj, auto-putem biti povezani Subotica, Beograd, Niš, Sofija i Instanbul.

U Kuršumlijskoj banji su danas bili i ministar gradjevinarstva Goran Vesić, ministar za turizam i omladinu Husein Memić, ministar za javna ulaganja Marko Blagojević, ministarka zdravlja Danica Grujičić, direktori Koridora Srbije i Puteva Srbije, Aleksandar Antić i Zoran Drobnjak.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare