VUČIĆ SE OBRAĆA IZ DAVOSA: Predsednik Srbije uputio važnu poruku građanima sa Svetskog ekonomskog foruma (VIDEO)

Predsednik Aleksandar Vučić se u Davosu obratio i medijima i poslao vrlo važne poruke građanima Srbije.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je tokom drugog dana trodnevnog boravka u Davosu prisustvovao skupu svetskih lidera, ali i imao niz bilateralnih sastanaka na marginama 53. Svetskog ekonomskog foruma.

Vučić se u Davosu obratio i medijima i poslao vrlo važne poruke građanima Srbije.

Obraćanje predsednika Vučića

– Veoma koristan dan i ono što je za mene najvažnije je prilika da pričamo sa ljudima iz Južne Koreje. Mnoge zemlje centralne Evrope su se razvile zahvaljujući korejskim zemljama – kazao je na početku obraćanja predsednik Vučić.

Dodao je da su bili i drugi politički i ekonomski sastanci, a govorilo se i o Ukrajini.

Da podsetimo, Predsednik Vučić drugog dana učešća na 53. Svetskom ekonomskom forumu u Davosu sastao se sa sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Vučić je zatim bio na okupljanju svetskih ekonomskih lidera (Informal Gathering of World Economic Leaders) i učestvovao u diskusiji na temu How to Restart Global Cooperation.

Predsednik će potom imati sastanak sa premijerom Gruzije Iraklijem Garibašvilijem, a onda i sa nakvećim  kompanijama iz Republike Koreje, nakon čega će biti na prijemu u organizaciji Privredne komore Republike Koreje.

Planiran je i sastanak Vučića tet-a-tet sa predsednikom Republike Koreje Juna Sok-jolom.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare