SRBIJA SPREMA TAKTIKU ZA NORVEŽANE: Selektor i rukometaši optimisti pred odlučujući meč

Rukometaši Srbije u četvrtak započinje glavnu i odlučujuću rundu za rasplet na Svetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj.

Prvi protivnik je najbolja ekipa iz grupe F, selekcija Norveške, koja je u drugi krug prenela maksimalna četiri boda. Iako Norvežani nisu nepoznanica, najpozvaniji da prokomentariše ovu skandinavsku selekciju je svakako Uroš Borzaš, rukometaš Srbije koji nastupa za norveški klub ”Elverum”.

Svi znamo ko su Norvežani, kako igraju, kakav im je stil rukometa. Brzi su, mnogo trče, neće se predati 60 minuta. Najopasniji su na bekovskoj liniji, ali imaju odlična krila i odličnog golmana, tako da nam neće biti ni malo lak posao. Poslednjih nekoliko godina nisu osvajali medalje, ali su uvek bili u samom vrhu. Smatram da jedino ako damo naš maksimum, možemo da dođemo do pobede”, zaključio je mladi bek, prenosi Kurir.

Selektora Antonia Đeronu raduje to što nijedan igrač nije potrošen u grupnoj fazi, što je minutaža podeljena i što je svežina kod svih igrača osim kod Ilije Abutovića maksimalno sačuvana. Da Dragan Pešmalbek nije dobio crveni karton u utakmici protiv Katara i Abutović bi odmarao poslednjih 15 minuta utakmice.

Sinoć smo do tri ujutru analizirali utakmicu protiv Katara jer iako je već arhivirana i druge ekipe gledaju naš video, moramo da vidimo propuste koje oni mogu da primete i da pokušamo to da ispravimo jer će nas sigurno napadati u tom segmentu. Od ovog jutra počeli smo da pripremamo naredna tri protivnika. Biće jako teško jer su sve tri ekipe potpuno drugačijeg stila rukometa. Norveška sa zvezdama poput Sagosena i Stejnsa prvi je i najveći test. Veliki broj talentovanih igrača takođe predstavlja opasnost, ali spremićemo se što bolje i dati sve od sebe da uz dodatne prepravke u odbrani i uz raznovrsan napad koji nas je krasio u prvim utakmicama dođemo do željenog rezultata.”

Srbija duel protiv Norveške igra u sredu, 19. januara sa početkom u 20 časova i 30 minuta u ”Spodek” areni u Katovicama.


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare